logo

Ataşehir HEM Kursiyerleri Seramik, Çini İle Cam ve Boncuk Sergisi Açıldı

Ataşehir HEM Kursiyerleri Seramik, Çini İle Cam ve Boncuk Sergisi Açıldı

Ataşehir HEM Cemile Besler Kurs Merkezi’ndeki atölyelerinde seramik, çini ve cam-boncuk kursları kursiyerlerinin dönem çalışmalarının sergilendiği sergi açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Seramik, Çini ve Cam-Boncuk Yapımı Kursları Nisan Ayı Sergisi

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Cemile Besler Kurs Merkezindeki atölyelerinde üretilen seramik, çini ve cam-boncuk kurslarına özel düzenlenen sergi 27 Nisan tarihinde açıldı.

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi (HEM)Müdürü Saffet YILMAZ serginin açılışındaki konuşmasında davetlilere “hoş geldiniz” dedikten sonra; Usta Öğreticilere, kursiyerlere ve bu kursların oluşmasında emeği geçen idareci arkadaşlarına teşekkür etti.

Seramik Kurs atölyesi hakkında da bilgi veren Kurum Ataşehir HEM Müdürü Saffet YILMAZ, atölyenin fırın bölümü ve çalışma alanı olarak iki bölümden oluştuğunu, çalışma atölyesinin 40 m2 olduğunu, fırın alanınında 30 m2 olduğunu belirterek; toplamda 70 m2 iki alanda, 4 öğretmen ve 150 öğrenci ile Seramik Atölyesinin 7 gün 5 akşam boyunca aktif olarak kullanıldığını belirtti.

Çini Kursunun haftada 3 gün olduğunu ve her aşamanın kurum içinde gerçekleştiğini belirten, Çini Fırınlarında üretimin devam ettiğini kaydeden Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi (HEM)Müdürü Saffet YILMAZ, Cam-boncuk atölyesinde 8 adet tüp ile çalışma alanı oluşturulduğunu ve üretilen ürünlerin her aşamasının Kurs Merkezinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Ayrıca kurum olarak yaklaşık 25 kursiyer ile Darülaceze sakinlerin hayatına dokunduklarını ve şuan sergide Darülaceze sakinlerin çalışmalarının yer aldığını söyledi. Darülaceze sakinlerinin emekleri için teşekkür etti.

Sergi alanında Darülaceze sakinlerinin ürünleri vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılanarak çalışmalarını konusunda teşvik edildiler.

Günün anısına sergiye katılanlarla çekilen hatıra fotoğrafları ile sergi açılışı tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ