logo

Ataşehir Hemşehri Dernekleri Platformu ‘Kadir Gecesi’nde Buluştu

Ataşehir Hemşehri Dernekleri Platformu ‘Kadir Gecesi’nde Buluştu

Yaptığı çalışmasıyla diğer ilçelere örnek olan Ataşehir Hemşeri Dernekleri Platformu, Ataşehir’deki dernekleri “Kadir Gecesi”nde “İftar Sofrası”nda bir araya getirdi.

2017’den bu yana birlikteliklerine devam eden dernekler, diğer ilçe ve il genelindeki hemşehri derneklerine örnek olurken, siyaset üstü birlikteliğin gücünü de ilçede yaşattılar.

Platform olarak yoluna devam edecek olan oluşumun mimarı Himmet Kaya’nın konuşmacı olduğu iftar programında Kaya, birlik ve beraberliğin gücüne yönelik açıklama yaptı. Kaya, aynı zamanda oluşumların çalışmalarını Ataşehir Belediyesi himayesinde gerçekleştireceklerini ifade ederek Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür etti.

Ataşehir hemşehri dernekleri Kadir Gecesi’nde bir araya geldi. Sunuculuğunu Bayburt Derneği Başkanı Ali Uğurlu’nun yaptığı iftar programında konuşan Himmet Kaya, Ataşehir İl Dernekleri Platformu (ATAİLDER)  ile izleyecekleri yolun içeriği hakkında bilgi verdi.

Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

*“2017 yılına dayanan dostluğumuza istinaden oradan aldığım cesaretle çıktığımız bu yolda, güzel işlere imza atmak en büyük arzum. 2017’den bu yana dernek başkanlarımızın hepsi dostluğumuzu bugüne getirdi. Bugün de o güçle Ataşehir’de bir başkasına ihtiyaç duymadan yaşayabileceğimizi göstermek istiyorum. Bugün de Kadir Gecesi. Kadir Gece’nizi kutluyorum. Allah’ın kadri üstünüzde olsun diliyorum. 

*Ataşehir’in demografik yapısını oluşturan siz değerli derneklerimiz Kadir Gecesi’nde çocuklarınızla olmayı değil de birlikte olmayı tercih ettiğiniz için beni çok mutlu ettiniz. Allah da  sizi mutlu etsin. Bu organizasyonumuzu yapmakta olağanüstü mücadele veren Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’ye çok teşekkür ediyorum.

*Bizim neden beraber olduğumuzun sebebine gelince biliyorsunuz geçtiğimiz Şubat ayında asrın felaketi olan ve 11 ilimizi etkileyen binlerce yurttaşımızın vefat ettiği bir deprem yaşadık. Hepimiz bir nevi bu acıyla enkaz altında kaldık. Bu felaketi yaşarken yaşanılan organizasyon sorunlarından bir ders çıkardık. Bu dersle Ataşehir’de uygulayacağımız organizasyonla Allah korusun yaşama ihtimalimiz olan deprem felaketi için en az yara alarak ve tekrar can kayıpları olmasın diye doğru hareket etmek için birlikteyiz.

*Derneklerimize arama kurtarmaya yönelik kurslar verdireceğiz. Her il derneği kendi derneğinin datasını oluşturacak. Arama ihtiyacımız olduğunda bir düğmeye bastığımızda kimin nerede oturduğu, kaç yaşında olduğu, yaşadığı binanın durumu gibi bilgilerle alt yapı oluşturacağız.

*Bunların hayata geçirilmesi için tabii ki kolektif bir güce ihtiyaç var. Bunun için de Ataşehir Belediyesi himayesinde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Çünkü  belediye bir devlet, biz de gönüllü bir örgüt yapısıyız. Bu gönüllü örgüt yapısını kurumlarla entegrasyonunu sağladığımız zaman, inanıyorum ki bizim başkasına ihtiyacımız kalmaz.”

Himmet Kaya’nın ardından konuşan Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ise yaklaşan seçimler hakkında şu ifadeleri kullandı:  “Ataşehir on yedi mahalleden oluşuyor ve yaklaşık 4 yüz 20 bin nüfusa sahip ve 81 vilayetten insan yaşıyor. Yaklaşık 14 yıldır Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin önderliğinde Ataşehir’e hizmet ediyoruz. Belediye başkanımızın anlayışı hiç kimseyi ayırt etmeden din, dil,ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın herkese aynı mesafede eşit, adil, özgürce insanların kendi ifade edeceği hizmet modeliyle Ataşehir’de çalışmalar yürütüyoruz.  Ülke olarak çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Yaklaşık 3 ay önce çok büyük bir felaket yaşadık. İnşallah bir daha yaşamayız. Ancak milletimizin bu süreçte gösterdiği başarıyı maalesef ki siyasal iktidar gösterememiştir. Allah milletimizi o dayanışmasını daim eylesin. Sevgili Himmet Kaya önderliğinde burada bulunan hemşehri derneklerinin yapmak istediklerini ben takdirle, saygıyla selamlıyorum. Yine ifade etmek isterim ki 26 gün sonra Türkiye bir seçime gidiyor sevgili dostlar ya barıştan yana olacağız ya savaş çığırtkanlığını yapanlardan yana. Ya emekten özgürlükten yana olacağız, ya da onun karşıtı olanlardan. Hatırlayınız 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde  bir sistem değişikliğine gidildi. Verin dediler oyunuzu yoksulluğun bitireceğiz dediler. Verin dediler oyunuzu barışı getireceğiz dediler. Geldik gördük ki beş sene sonunda ülkemize bu sistemin uygun olmadığını gördük. Çocuklarımızın geleceği için, toplumun refahı için lütfen öncelikle sandığa gidelim oyumuzu ona göre kullanalım.”

Konuşmaların ardından Himmet Kaya, tüm dernek başkanlarını sahneye davet ederek 2017’de doğan ve birliktelik sloganları olarak kullanılan “El ele hep güzele” yi hep bir ağızdan ifade ettiler.

İftar Programına Katılım Sağlayan Dernekler:

1-) Ataşehir Erzurumlular Vakfı

2-) Dünya Çorumlular Konfederasyonu

3-) Ataşehir Kastamonulular Federasyonu

4-) Ayader Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Federasyonu

5-)  Ataşehir Sinoplular Federasyonu

6-) Ataşehir Sivaslılar Derneği

7-) Ataşehir Tokatlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Ve Kültür Derneği

😎 Niğde Hacıbeyli Beldesi Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği

9-) Ataşehir Giresunlular Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği

10-) Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği

 11-) Ataşehir Vanlılar Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği

 12-) Ataşehir Mardinliler  Derneği

 13-) Serhat İlleri Derneği

14-) Ataşehir Çankırılılar Derneği

 15-) Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği

 16-) Ataşehir Malatyalılar Derneği

 17-)  Hataylılar Derneği

 18-) Kar-Der

 19-) Ataşehir Ardahan İl Derneği

 20-) Ataşehir Bayburt Kültür Ve Yardım Derneği

21-) Ataşehir Ordulular Derneği

22-) İstanbul Erzincanlılar Derneği

23-) Siyad

24-) Ataşehir Artvinliler Sosyal Dayanışma Yardımlaşma Kültür Ve Turizmi Geliştirme Derneği

25-) Tunceli- Nazimiye Derneği

26-) Balkanlar Derneği

27-) Ataşehir Kahramanmaraşlılar Derneği

28-) Ataşehir Gönüllüleri Derneği

29-) Ataşehir Eğitim Derneği

30-) Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği

31-) İçerenköy Derneği

32-) Ata Bar-Der

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ