logo

ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

ATAŞEHİR KİTAP ŞENLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

“Anadolu Yakası’nın En Büyüğü” olma iddiası ve “Okuyan Ataşehir” yaratma çalışmalarına katkı amacıyla düzenlenen Ataşehir Kitap Şenliği beklenenin üzerinde ilgi görüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ile davetlilerin katılımıyla 16 Aralık 2016 Pazar günü açılışı yapılan Ataşehir Kitap Şenliği, Ataşehir İlçe Milli Eğitim’e bağlı okulların yanı sıra komşu ilçe okullarının öğrencileri, öğretmen ve velilerinin yanı sıra vatandaşlar da yoğun ziyaretine sahne oldu.

3 KATIMIZ DA TAM DOLULUK ORANINA ERİŞTİ

Anadolu Yakası’nın en büyüğü iddiası ile başaklayan Ataşehir Kitap Şenliği’ne ilgi daha ilk günden beklediklerinin de çok üzerinde olduğunun altını çizen organizasyon sorumlusu İlçe Milli Eğitim Özel Büro’dan Gülcan İzci öğle saatlerine doğru bekledikleri yoğunlaşmanın sabah Saat 09:00’dan itibaren başladığını kaydederek; “Saba saatlerinden itibaren her düzeyden yoğun bir öğrenci katılımı var. Şu an 3 katımız da tam doluluk oranına erişti. Kenarlar yazarların imza alanları. Oralar da ful dolu. İnşallah 15 gün boyunca bu yoğunluk devam edecek” dedi.

DİĞER İLÇELERDEN DE YOĞUN KATILIM VAR

Sadece Ataşehir ilçesi ile sınırlı olmayan şenlikte diğer ilçelerden de yoğun katılım olduğunu kaydeden organizasyon sorumlusu Gülcan İzci, çevre ilçelerden 5 – 10 bin öğrenci yollayacağını bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürleri olduğunu belirterek; “Diğer ilçelerin de katkısıyla ve program kapsamında yürütülecek ziyaretlerle her günkü yoğunluğun bu şekilde olacağını bekliyoruz. Tabi ki zaman gösterecek ama ilk günkü yoğunluk böyle olduğuna göre diğer günler de böyle devam edecektir” şeklinde konuştu.

CUMARTESİ VE PAZAR, VELİLERE VE HALKA YÖNELİK YAZARLAR

Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a hedefleri ile ilgili açıklamalar yapan organizasyon sorumlusu İlçe Milli Eğitim Özel Büro’dan Gülcan İzci şu ifadelere kullandı; “Cumartesi ve Pazar günlerinin velilere ve halka yönelik yazarlar ve kitap şenliğimiz olacak. Yine çocuğunu alan öğlecilerini alan velileri de fuar alanlarında misafir edeceğiz. Alt katımız çocuk kitaplarına ait. Velililerimizden özel isteğimiz, “zaten okulları getiriyor” demesinler. Veli çocuğun elinden tutup getirip kitapla ilgili birlikte tura çıkarlarsa, birlikte alışveriş yaparlarsa, asıl o zaman çocuk kitap okuma bilincini kazanıyor. Çünkü veli okumuyorsa öğretmenin söyledikleri yeterli olamıyor bu konuda.”

VELİLERİMİZ DE HAFTA SONLARI VE AKŞAMLARI ŞENLİĞİMİZE BEKLİYORUZ

“Velilerimiz de hafta sonları ve akşamları şenliğimizi ziyarete bekliyoruz. Sabah 09:00, Akşam 21:00 aralığında açık tutmamızın asıl amacı velilere de hitap etmek.” şeklinde konuşan organizasyon sorumlusu Gülcan İzci, çocularda okuma alışkanlığının gelişmesinde velilerin etkisinin altını çizerek;   “Öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, buradaki görevlilerimiz,  gelen velilerimize bu konuyu özellikle söylüyorlar. Programın amacı “Ataşehir Okuyor” mesajıyla okuma kültürünü yaygınlaştırmak. Bunun için veli ayağı vazgeçilmez unsur” dedi.

HAFTA SONU DA YOĞUN BİR ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Hafta sonu büyük, ciddi yazarların geleceğini belirten organizasyon sorumlusu İlçe Milli Eğitim Özel Büro’dan Gülcan İzci, şu ana kadarki ilgiye bakılınca, hafta sonunda daha da yoğun bir ziyaretçi beklediklerini kaydederek; “Belediyelerimizin de katkılarıyla Anadolu Yakası’ndaki diğer ilçelere de duyuruldu şenliğimiz. Ulusal ve yerel basında da yer aldık. Sosyal medya ağında çok fazla konuşuluyoruz şu an. Ben katılımın çok yoğun olmasını bekliyorum” ifadesiyle ilginin artarak devam edeceğinin düşünüldüğünü kaydetti.

“BUYURUN GELİN”, “ÇOK UZAKTA DEĞİLİZ”

Ataşehir Kitap Şenliği organizasyon sorumlusu İlçe Milli Eğitim Özel Büro görevlisi Gülcan İzci, Ataşehir Kitap Şenliği’ni ziyaret etmek isteyenlere şu mesajı iletti:
“Hava soğuk demesinler, yağmur – çamur demeden Kitap Şenliğimizi ziyaret etsinler. Yerimiz çok müsait. Beklerinden çok şey kazandıracak ziyaretçilere… Anadolu Yakası’ndaki insanlarımızın kitap fuarlarına uzaklığı gerekçesi ortadan kalkıyor. “Kitap Fuarlarına gidemiyoruz. Çünkü TÜYAP çok uzak” diyenlere, “buyurun gelin” diyoruz. Biz çok uzakta değiliz. Ataşehir’de Esatpaşa Öğretmenevimizde, Ataşehir Kitap Şenliğimize buyurun gelin…”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ