logo

Ataşehir’de Ataevlerinde Kadınlara İletişim Eğitimi Verildi

Ataşehir’de Ataevlerinde Kadınlara İletişim Eğitimi Verildi

Ataşehir’de 2 Ocak’ta Örnek Ataevi’nde, 6 Ocak’ta ise Kayışdağı Lions Ataevi’nde kadınlara “Doğru iletişimle daha sağlıklı bir toplum” başlıklı iletişim eğitimi verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataevi’nde kadınlara “Doğru iletişimle daha sağlıklı bir toplum” başlıklı iletişim eğitimleri Dr.Saadet Garan tarafından 118 Y Kadıköy Lions Kulübü organizasyonu ile verildi.

İLETİŞİM NEDİR? İLETİŞİM ENGELLERİ NELERDİR?

Ataşehir’deki Ataevlerinde interaktif çalışmaların da yapıldığı kadınlara yönelik “Doğru iletişimle daha sağlıklı bir toplum” başlıklı iletişim eğitimlerinde, “İnteraktif olarak yapılan eğitimde; iletişim nedir? İletişim engelleri nelerdir? Neden doğru iletişim sağlayamıyoruz. Etkin dinleme nasıl olur. Sen dili, ben dili, empati hoşgörü, daha iyi iletişim kurmak için nelere dikkat etmeliyiz. Hangi yolları denemeliyiz . Hangi taktikleri geliştirmeliyiz.” Başlıkları altında gerçekleştirildi.

ÜLKEMİZİN İLETİŞİM DİLİ MAALESEF OLDUKÇA SERT

Kadınlara yönelik verilen iletişim eğitimleri ile ilgili açıklama yapan Dr.Saadet Garan “Ülkemizin iletişim dili maalesef oldukça sert. Birbirimizi dinlemeye anlamaya çok meyilli değiliz. Kendimizi iyi ifade etmemiz için kendimizi iyi tanımamız ve doğru ifade edebilmemiz gereklidir. Karşımızdakini de doğru anlayabilmek için iyi ve etkin dinleyebilme becerisine sahip olmak önemlidir. Bu nedenle bireyin kendisini, özelliklerini iyi tanıyarak iyi ifade edebilmesi,  iyi bir dinleyici olarak karşı tarafın da ne demek istediğini doğru anlaması önem taşır. Doğru iletişim, daha sağlıklı bir toplum olmamıza destek olacaktır. Yani iletişimi iyi kurabilen, birbirini dinleyen ve doğru anlayabilen bireylerden oluşan toplum daha sağlıklı daha mutlu toplum olacaktır.” Dedi.

ANNELER EVDE İLETİŞİMİNİ DAHA SAĞLIKLI KURABİLECEK

Dr.Saadet Garan, açıklamasında, “Bu nedenle Ataşehir’de Ataevlerinde verilen iletişim eğitimlerden özellikle annelerin yararlanmasını çok anlamlı buluyorum. Çünkü anneler evde iletişimin daha sağlıklı olmasına katkıda bulunarak bu bilgileri çocuklarına öğretecekler ve çocukları da kazandıkları bu güzel alışkanlıkları okullarında arkadaşları ve çevresindekilerle paylaşarak daha doğru daha anlamlı iletişim kurabilecektir. Bu sayede toplumda şiddet dili azalacak ve barışçıl tutum ve davranışlar yaygınlaşacaktır.” İfadelerine yer verdi.

İnteraktif olarak yapılan eğitimde; iletişim nedir? İletişim engelleri nelerdir? Neden doğru iletişim sağlayamıyoruz. Etkin dinleme nasıl olur. Sen dili, ben dili, empati hoşgörü, daha iyi iletişim kurmak için nelere dikkat etmeliyiz. Hangi yolları denemeliyiz . Hangi taktikleri geliştirmeliyiz. başlıklarında interaktif çalışmalar yapılmıştır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ