logo

Ataşehir’de Katledilen Başak Cengiz Kadına Şiddeti Önleme Gününde Anıldı

Ataşehir’de Katledilen Başak Cengiz Kadına Şiddeti Önleme Gününde Anıldı

25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günün kapsamında Ataşehir’de katledilen Başak Cengiz, Barbaros Mahallesi’nde katledildiği yerde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir’de katledilen Başak Cengiz, Barbaros Mahallesi’nde katledildiği yerde Ataşehir Kent Konseyi‘nin yaptığı “Basın Açıklaması” ile anıldı.

Son yıllarda en çok tepki çeken kadın cinayetleri arasında yer alan Başak Cengiz cinayeti, Ataşehir’de “Kadın Öldürmek için” sokağa çıktığı ifadesi kayıtlara geçen cani Can Göktuğ Boz tarafında kılıçla katledildi.

TÜRKİYE’DE HER 10 KADINDAN 4’Ü ŞİDDET MAĞDURU

Türkiye’de her 10 kadından 4’ü şiddet mağduru olduğuna dikkat çekilen basın açıklamasında, “2023’ün ilk 10 ayı itibarıyla Türkiye’de 348 kadın katledildi. Türkiye’de kadın cinayetlerinin her gün bir önceki günden daha da artarak büyüğünü üzülerek görmekteyiz. Balıkesir’den Ayşe, Diyarbakır’dan Hasret,  Sultangazi’de Şadumane, Bodrum’da Figen, bu sabah ise Çankırı’dan Keziban eklendi şimdi listeye.” İfadeleri yer aldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesi ile kadına yönelik şiddetin son bulduğu ve hak ve özgürlüklerden yararlanmada cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemine işaret edilerek, “Münevver Karabulut, Özgecan Aslan, Helin Palandöken, Güldünya Tören, Pippa Baca, Başak Cengiz gibi ismini sayamadığımız binlerce kadın, masumca sokakta yürürken, savaştan kaçarken, katledildi töre cinayetine kurban gitti, kocasının ve ailesinin şiddetine maruz kaldı.” Denildi.  

25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü kapsamında Başak Cengiz’in katledildiği sokaktaki basın açıklamasına katılan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, yaptığı açıklamada, “25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Gününde Ataşehir’de katledilen Başak Cengiz’in katledildiği yerde Ataşehir Kent Konseyi’nin düzenlediği basın açıklamasıyla andık. Kadına Şiddete Hayır!” ifadelerine yer verdi.

Kadın kolları yöneticileri ile Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günün etkinliğine katılan Başkan Seval Düzenli ise, “25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Gününde Ataşehir’de Katledilen Başak Cengiz’in Katledildiği Yerde Ataşehir Kent Konseyinin Düzenlediği Basın Açıklamasıyla Andık! #Kadınayönelikşişdettemücadegünü” dedi.

25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günün kapsamında Başak Cengiz’in Ataşehir’de katledildiği sokaktaki etkinliğe CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal yalçın, Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Barbaros Muhtarı Keziban Üreyil’in aralarında olduğu Ataşehir mahalle muhtarları, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çıtak ve yöneticileri ile CHP İlçe yöneticileri ve Ataşehirliler katıldı.

KARANFİL SOKAK “BAŞAK CENGİZ SOKAK” OLDU

Ataşehir’de katledilen Başak Cengiz olayından duydukları üzüntüyü dile getirerek, olayın gerçekleştiği Karanfil Sokak’ın adının “Başak Cengiz Sokak” olarak değiştirilmesi karı alındı. 

NE OLMUŞTU?

Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki sitenin önünde 9 Kasım akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan bir kişinin saldırısına uğradı.

Başak Cengiz’e arkadan yaklaşan şüpheli, hiç bir şey söylemeden elindeki yaklaşık 75 cm uzunluğundaki samuray kılıcını peş peşe saplamaya başladı. Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden şüpheli, daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

Samuray kılıcıyla öldürdüğü iddiasıyla yakalanan üniversite öğrencisi Can Göktuğ Boz (27) ifadesinde, evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını, erkeğin kendisine karşı koyma ihtimaline karşılık bir kadını öldürmeye karar verdiğini söylediği kayda geçmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ