logo

Ataşehir’de Kurban Satış-Kesim Yerleri Denetleniyor

Ataşehir’de Kurban Satış-Kesim Yerleri Denetleniyor

atasehir_kurban_yeriAtaşehir Belediyesi, vatandaşların kurban bayramını huzur içinde geçirebilmesi için kurban kesim ve satış yerlerinde denetleme çalışmalarını hızlandırdı.

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Satış yerlerini denetliyor.

Veteriner hekimler, satış yerlerine getirilen kurbanlık hayvanların sağlık raporlarını inceliyor, herhangi bir salgın hayvan hastalığı olup olmadığını kontrol ediyor. Küpe numaraları, hayvan sağlık raporları ve nakil belgesi olmayan kurbanlık hayvanların satışlarına izin verilmiyor.

IMG_9013

Ataşehir Belediyesi ekipleri tedbir amacıyla kurban çadırlarını her gün dezenfekte ediyor. Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de düzen ve intizamın korunmasına yönelik çalışmalarda bulunuyor.

Bununla birlikte her türlü doğal afette Kurban satış ve kesim yerlerinin olumsuz etkilenmemesi için müdahale etmek üzere önlem alan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bayramda da çalışmalarına devam edecek.

Hastalık şüphesi taşıyan hayvanların muayenesi ve kesim sonrası et kontrollerinin yapılması için vatandaşlar bayram süresince Ataşehir Belediyesi’nin 0216 570 50 00 numaralı telefon hattından Çağrı Merkezine başvuru yapılabilir.

IMG_9582

IMG_9579

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ