logo

Ataşehir’de “KURTALAN EKSPRES” GÖĞE SELAM KONSERİ

Ataşehir’de “KURTALAN EKSPRES” GÖĞE SELAM KONSERİ

Kurtalan Ekspres, ardı ardına yitirdiğimiz Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu anısına Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde bir konser verdi. Kurtalan Ekspres konserde Barış Manço ve Cem Karaca’nın unutulmaz şarkılarını seslendirdi. Halit Akçatepe Sahnesi’ni dolduran 333 kişi de Kurtalan Ekspres’in seslendirdiği bütün şarkılara eşlik etti. Konser sonunda Mustafa Saffet Kültür Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal grup üyelerine teşekkür etti.

İnsanlar selamlaşır. Sevdiklerine, tanıdıklarına, arkadaşlarına, eşlerine ve dostlarına selam verir insanlar. Günaydın, merhaba, nasılsın derler. Başlarını eğerek, ellerini sallayarak ve ellerini göğüslerine götürerek selam verirler birbirlerine…

Hasretin acısı o dayanılmaz raddeye geldiğinde ansızın başlarını göğe kaldırır ve fısıldarlar. “Selam dostum, iyi misin?”

O selam, bilinen mekânın, bilinen zamanın, bilinen mesafelerin çok ama çok dışındaki bir kanaldan, insan aklının sırrını bilmeye yetmediği kapılardan, geçitlerden bir soluk gibi geçer ve sahibine ulaşır. Zaman durmuştur. Zaten yok olan mesafeler çoktan bitmiştir ama bambaşka bir boyutun, ucunu bucağını kestiremediğimiz akrep ve yelkovanların zamanı ölçtüğü bir âlemin gizemli sistemi çalışır. Selam yerine ulaşır.

 Ardı ardına yitirdiğimiz Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu anısına…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ