logo

Ataşehir’de Kuşlar Barışa, Yavuz Bingöl ile Kanat Çırptı

Ataşehir’de Kuşlar Barışa, Yavuz Bingöl ile Kanat Çırptı

Sanatçı Yavuz Bingöl’ün katıldığı Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile Ataşehir Kuş Derneği’nin düzenlediği Oyun Kuşu Yarışması’nın açılışını Başkan İlgezdi yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin organizasyonunu yaptığı, Türkiye Çapında 1 500 oyun kuşunun yarışacağı “Oyun Kuşu Yarışması”; Sanatçı Yavuz Bingöl’ün seslendirdiği kardeşlik Türküleri eşliğinde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından başlatıldı.

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Oyun Kuşu Yarışması”nın 14 Nisan Pazar günü Deniz Gezmiş Parkı’nda saat: 13.00’da düzenlenen açılışına; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi eşi Gamze Akkuş İlgezdi kızları Turnam ile katıldı. Deniz Gezmiş Parkı’nda saat: 13.00’da başlayan Oyun Kuşu Yarışması’nın açılış şenliğine Başkan İlgezdi ile birlikte Ataşehir Başkan Yardımcıları İsmail Kabakçı, Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Belediye meclis üyeleri Muammer Ayvalı, Seyfettin Yılmaz, Ataşehir Güvercin Severler Derneği Başkanı Ufuk Bulut, diğer kuş dernekleri başkan ve yöneticileri ile çok sayıda kuş sevdalısı ile Ataşehirli katıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi açılış konuşmasında; “Ataşehir’de hiçbir haksızlığa müsaade etmeyeceğim. Sizlerin her zaman yanınızdayım. Hiçbir aksaklığa izin vermeyeceğim. Benim anlayışımda insan vardır. İnsanların memleketi, dili, dini ve ırkı beni ilgilendirmiyor. Bizim sosyal demokratlığımızda böyle bir anlayış var. İster Türk, ister Kürt, Laz ya da Çerkez olun bizim için fark etmez. Yeter ki insan olun. Oyun Kuşu Yarışmamız, vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine hayata geçti. Bugün kuşçular camiasında ilçemizin ‘Oyun Kuşu Başkenti’ olarak gösterilmesi boşuna değil. Çünkü yaklaşık 400 bin nüfuslu ilçemizde 5 bin 300 güvercin sahibi var ve 20 bin dolayında oyunbaz güvercinimiz hayatını sürdürüyor.”dedikten sonra, kuşçular dernek başkanını yarışmanın özelliklerini anlatması için kürsüye davet etti.

Ataşehir’de başlatılan “Oyun Kuşu Yarışması” Açılış Şenliği’ne Ataşehirli ve tüm Türkiye’den oyun kuşu sevdalıları yanında, çok sayıda Ataşehirli de katıldı. Sanatçılar Yavuz Bingöl ve Taner Özdemir’in sahne aldığı şenlikte, barış ve kardeşlik türküleri eşliğinde barışı temsil eden beyaz güvercinler uçuruldu. Yarışmanın organizasyonunda emeği geçenlere ve Yavuz Bingöl’e Battal İlgezdi tarafından plaket verildi.

Bin 500 Kuş Yarışacak

Yarışmanın açılışında konuşan Ataşehir Güvercin Severler Derneği Başkanı Ufuk Bulut, “Oyun Kuşu Yarışması” katılacak adayların 30 Nisan 2013 tarihine kadar yarışmanın organizasyonundan sorumlu Ataşehir Güvercin yavuz bingolSeverler Derneği’ne başvurabileceklerini duyurdu. Türkiye’nin her yerinden yarışmaya katılabileceğini söyleyen Bulut; yarışmacı sayısının ülke genelinde bin 500 kuş ile sınırlı olacağını belirtti. Ayrıca Bulut’un ifadesine göre; ülkenin neresinde olursa olsun, her yarışmacı ikamet ettiği adreste yalnızca bir kuşla yarışabilecek.

Ataşehir Belediyesi tarafından paylaşılan Ataşehir Güvercin Severler Derneği’nin belirlediği “Oyun Kuşu Yarışması”nın bilgisi ve kuralları şöyle;

Kuşçular camiasında “Oyun Kuşu Başkenti” olarak bilinen Ataşehir’de düzenlenen bu ilginç yarışma, İstanbul’da 1.5 milyon, ülke genelinde ise 10 milyon dolayında kuş severi yakından ilgilendiriyor. Başvurular 30 Nisan 2013 tarihine kadar yarışmanın organizasyonundan sorumlu Ataşehir Güvercin Severler Derneği’ne yapılacak. Ayrıca, şenlik alanında kurulacak dernek standında da başvurular kabul edilecek.

20 Kuş Sahibine Ataşehir Belediyesi’nden Hediye

Yarışma şartnamesine göre yarışmacı sayısı ülke genelinde bin 500 ile sınırlı olacak. Her yarışmacı ikamet ettiği adreste yalnızca bir kuşla yarışabilecek. Yarışmacıların yaşadığı illerde iki hakem ve bir gözlemciden oluşan ekipler günde 16 ayrı haneyi randevu yöntemiyle ziyaret ederek yarışmacı kuşun oyunlarını yerinde izleyecek ve puan verecek. 31 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek yarışmada dereceye giren ilk 20 kuş sahibi ise Ataşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ