logo

Ataşehir’de Nevruz Bayramı Kutlandı

Ataşehir’de Nevruz Bayramı Kutlandı

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi’nde düzenlenen Nevruz Töreni,  Kaymakam Turgut Çelenkoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Nevruz Töreni, Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi’nin ev sahipliğinde saat 13.30 da Ataşehir İlçe Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Ataşehir’de düzenlenen ‘Nevruz Töreni’ne Ataşehir İlçe Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri İrfan Zeki Er, Ahmet Özgenç, İlçedeki okul müdürleri, Afgan Kültür Derneği Gençlik Kolu Başkanı Yaşar Yıldız ve dernek yöneticileri, Fetih Mahallesi Muhtarı Cavit Koç, öğrenciler, veliler ve Ataşehirliler katıldı.

NEVRUZ BAYRAMI KUTLAMA RESİMLERİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ve Türk dünyasında “Yeni Gün” ya da “Yeni yılın ilk günü” olarak anılan Nevruz Töreni’nin kutlamaları bu yılda Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi’nin idarecileri ve öğrencileri tarafından organize edildi.
Tarihte ve günümüzdeki Türk Devletleri’nin bayraklarının geçişi sonrası günün anlamının açıklandığı konuşmalara geçildi. Türk topluluklarında 21 Mart’ta Nevruz adıyla kutlanan “yeni Gün”ün aynı zamanda baharın habercisi ve gündönümü olduğu ifade edilen konuşmalarda Afganistan, Özbekistan ve Kıbrıs’a birçok ülkede değişik adlarla kutlandığına dikkat çekildi.

Afganistan Türkleri Uluslar arası Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gençlik Kolu Başkanı Yaşar Yıldız’ın Afgan kültüründeki Nevruz kutlamalarının özelliklerinden verdiği örneklerden bazılarının, buğdaydan yapılan tatlı türü olan “Savanak”, bir çeşit meyve salatası olan “Haft Mewa”, bir çeşit at sporu olan “Buzkashi olduğunu” söyledi.

Nevruz’un anlamını farklı ülkelerdeki kutlama şekillerini okul müdüründen, Nevruz Bayramı’nın çıkış noktalarından biri olan Afganistan’daki kutlamalardan bazı ayrıntıları da Afganlı dernek yöneticisinden dinlendiği belirten Ataşehir İlçe Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu; bu tür bayramların vatandaşların ilgisine mazhar olduğu sürece anlamı olduğuna dikkat çekti.

Dini bayramların ve Milli bayramların ortak kutlandığını ifade eden Kaymakam Turgut Çelenkoğlu; Nevruz Bayramı’nın da halkların ortak ilgisine mazhar olması gerektiğini ve halkımızın da Nevruz Bayramı’a gerekli ilgiyi göstermesinin önemli olduğunu söyledi.

Son yıllarda ülkemizde Nevruz’un belli bir amaca ulaşmak için, başka anlamlarda da kullanıldığına dikkat çeken Çelenkoğlu; “Çok şükür bu günlerde ülkemizin her yerinde Nevruz barış içinde, mutlu olarak kutlanıyor. Temennimiz bundan sonraki yıllarda da tüm vatandaşlarımızın kardeşçe, birlik beraberlik içerisinde bu bayramı kutlamaları.”diyerek nevruz kutlamaları ile ilgili mesajını ileterek bundan önceki yıllarda ve bu gün Nevruz Töreni’ni düzenleyen Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi Müdürü, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Ataşehir’de gerçekleştirilen Nevruz Bayramı kutlamaları sırasında, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu’na Afgan Dernek yöneticileri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Okul öğrencilerinin sunduğu folklor gösterisi sonrasında okulun bahçesine “Nevruz Çınarı”nı diken Kaymakam Çelenkoğlu ve beraberindekiler; çekiç ve örs ile demir dövüp yakılan “Nevruz Ateşi”nden atlayarak Nevruz oyunlarını tamamlayıp “Özbek Pilavı”ndan oluşan Nevruz yemeği ile kutlamalar tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ