logo

Ataşehir’de ‘Nimetullah Topu’ Öngörümüz ‘Haber 7’de

Ataşehir’de ‘Nimetullah Topu’ Öngörümüz ‘Haber 7’de

son_haberAk Parti aday belirleme sürecinde son aşamaya gelmiş durumda.  Aday belirleme sürecinde adaylıkları konuşulan isimler kulislerde dolaşmaya devam ediyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Haber 7′den Osman Ateşli ”AK Parti’nin geçen yerel seçimde kıl payı kaybettiği Ataşehir’e Başbakan’ın sürpriz bir isim düşündüğü kulislerde ifade ediliyor. Ensar Vakfı Başkanı Avukat İ. Cenk Dilberoğlu bunlardan biri… Ancak iki dönemdir ilçe başkanı seçilen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ataşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapmak üzere istifa etti. Topu’nun da aday gösterilmesi büyük ihtimal” diyerek, daha önceden bizim “Nimetullah Topu Ataşehir’de adaylıkta en güçlü isim” öngörümüzü onaylar görünüyor.

KULİSLER BU İSİMLERİ KONUŞUYOR

Haksız eleştiriler yöneltenlerin de dikkatini çektiğimiz bu haberin sadece kamuoyunu yakından takip sonucu bir öngörü,  konuşulanların aktarılmasından ibaret olduğunu tekrar hatırlatarak Haber 7′de yayınlanan Osman Ateşli imzalı haberi sunuyoruz.

GENEL MERKEZ’DE 9 KİŞİLİK KOMİSYON

Haber 7′den Osman Ateşli’nin edindiği bilgilere göre; AK Parti’de 9 kişilik komisyon Genel Merkez’de dış dünyaya kapılarını kapatmış vaziyette ‘en iyi adayı belirlemek’ için geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul ile çok yakından ilgilendiği de herkesin malumu… Her bir aday için çok yönlü araştırma yapılıyor.

Ayrıca aday adayı olup da aday olamayan isimlerin de küstürülmemesi de ayrıca gözetilecek hassas dengelerden biri olacak.

Tüm bu doneler sıralandığında İstanbul’da büyük sürprizler beklenmiyor. Yaklaşık mevcut başkanların yüzde 60-70′i göreve devam edecek gibi görünüyor. Bıçak sırtı görünen ilçeler için güçlü aday arayışları tüm hızıyla sürüyor. Özellikle AK Parti’nin rahat kazanacağı yerlerde eski başkanlar büyük ölçüde görevlerine devam edecek diyebiliriz. Bir de şu var 5′e kadar aday varsa başkan güçlü devam ediyor, 10′dan fazla aday adayı varsa büyük değişim ve sürpriz ihtimal dahilinde… Sadece bir tahmin…

*İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kadir Topbaş resmi açıklama dışında kesinleşmiş durumda… Topbaş ve Ak Parti’nin oyu bazı anketlerde yüzde 50′nin üzerinde çıktığı ifade ediliyor. Bu da Başbakan’ın en büyük tercih sebeplerden biri olacak. Aday adayı noktasında da Topbaş rakipsiz görünüyor.

AVRUPA YAKASI

*Silivri’de eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın ismi yoğun bir şekilde konuşuluyor. İlçede yapılan son seçimde Ak Parti’nin oylarını yaklaşık 7 puan yükseltmişti ve seçimi çok az bir farkla kaybetmişti. yeniden adaylığı düşünülebilir. Hüseyin Bey olmazsa mevcut ilçe başkanı Metin Karataş düşünülebilir.

*İstanbul’un yüzölçüm olarak en büyük, nüfus olarak Adalar ve Şile’den sonra en küçük ilçesi Çatalca’ya gelecek olursak; Çatalca AK Parti’nin bugüne kadar çok fazla varlık gösteremediği bir ilçe… Buna rağmen son ilçe başkanı Selim Düşkünler burada ciddi çalışmalar yaparak partisini burada aktif hale getirdi. Seçim aday olarak tercih edilmesi muhtemel gözüküyor.

 

*Esenyurt mevcut Başkan Necmi Kadıoğlu’nun devam etmesi bekleniyor. Avcılar’ı CHP’li başkan Mustafa Değirmenci’den almak için yoğun çalışma yapan AK Parti’de Avcılar İlçe Başkanı Bayram Şenocak’ın ismi telaffuz ediliyor. Sürpriz bir aday da gelebilir…

*Başakşehir’de Antalyalı Başkan Mevlüt Uysal ‘durmak yok yola devam diyecek’ gibi görünüyor.

*Sultangazi’de Cahit Altunay rakipsiz görünüyor.

*Arnavutköy en kıyıda köşede ama çılgın projelerle önümüzdeki dönemde en çok konuşulacak ilçelerden biri olacak. Olası bir görev değişikliği muhtemel. Özellikle Başbakan Erdoğan’ın vizyonuna yakın onun temposuna ayak uyduracak bir başkan adayının burada özel olarak görevlendirilebileceği partide yoğun bir şekilde konuşuluyor.

*Küçükçekmece’de Aziz Yeniay muhtemelen yeniden aday olacak

*Büyükçekmece’de Murat Hazıroğlu bir süpriz olmazsa devam edecek.

*Beylikdüzü’nde Yusuf Uzun konusunda oldukça çekimser hava hakim. Yeni bir aday gelebilir

*Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu koltuğu garanti görülen iki başkan…

*Güngören’de de Başkan Şakir Yücel Karaman parti oyları düşüş eğiliminde olsa da iyi işler yaptığı için ve adı şaibeye karışmadığı için rakipsiz görünüyor.

*Bahçelievler için üç senaryo konuşuluyor. Üçüncü dönemini tamamlayan Osman Develioğlu devam edebilir. Yerine en güçlü isim olarak mevcut ilçe başkanı Hakan Bahadır gelebilir. Develioğlu olmazsa dışarıdan birsim de gelebilir. Ak Parti’nin halef selef üç ilçe başkanı da aday adayı…

*Bayrampaşa’da Atilla Aydıner Başkan devam da edebilir.

*Gaziosmanpaşa ve Eyüp ise neredeyse aynı kaderi yaşayan iki komşu ilçe… Gerek Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol gerekse Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Yeni dönemde göreve talip olmama kararı aldı. İki ilçede de göreve pek çok talip olan isim var. Özellikle Gaziosmanpaşa’da her dönem aday adayı olan isimler öne çıkıyor. Aday adayı olmamasına rağmen İsmail Ergüneş adı öne çıkıyor. Halk tarafından da çok sevilen ve AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ergüneş, yeni dönemde başkanlık koltuğunun en güçlü adayı gibi görünüyor. AK Parti Il Başkanı Aziz Babuşçu’nun da ilçesi olan Gaziosmanpaşa da başkan olarak hizmet sırası bakalım kime gelecek.

*AK Parti’den 17 kişinin talip olduğu Eyüp’te Temel Başalan ismi çok konuşulsa da en güçlü aday olarak yine Gaziosmanpaşa’daki gibi aday adayı olmayan bir isim öne çıkıyor. AK Parti Eyüp İlçe Başkanı AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan…

*Fatih Mustafa Demir ile Kağıthane de Fazlı Kılıç ile devam edecek gibi görünüyor. Sürpriz olursa şaşırmamak lazım…

*Uzun yıllardır başarılı ve şaibesiz bir şekilde yönetilen Zeytinburnu’nda en güçlü aday yine Başkan Murat Aydın…

*Beyoğlu da kesin değişecek belediye başkanlarından biri gibi görünüyor. Dinlenmeye alınacak Ahmet Misbah Demircan’ın yerine parti içinden etkili bir ismin gelebileceği konuşulanlar arasında…

*Beşiktaş, AK Parti’nin daha çok seçimi kazanmaktan ziyade oyumu ne kadar artırabilirim hesabı yapacağı ilçelerden biri olacak gibi duruyor. Çok medyatik flaş bir aday olmazsa tabandan teşkilatı iyi motive ederek kıran kıran oy savaşı verecek bir isim düşünülebilir.

*Bakırköy de AK Parti’nin zor kazanabileceği bir ilçe olarak düşünüldüğü için aday seçim heyecanı yok gibi. Çok öne çıkmış bir isim yok. Olası zor görünen seçim zaferi için aday tam bir belirleyici olacak. Popüler bir isim muhtemeldir düşünülebilir.

*Şişli’de Mustafa Sarıgül’ün CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı dengeleri değiştirebilir. AK Parti’de ilginç adaylar konuşuluyor. Göreve talip olanlar arasında Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu da var.

*Sarıyer de aday enflasyonu yaşanan ilçelerden biri… Pek çok taliplisi var. Güçlü isimler öne çıkıyor ve entrikanın en yoğun yaşandığı ilçe… Başbakan Erdoğan’ın eski dava arkadaşı ve eski milletvekili Selami Uzun’da karar kıldığı iddia ediliyor. Eski ANAP’lı ve MHP’li Sedat Özsoy’un AK Parti’nin Sarıyer belediye başkan adayı olabileceği yüksek perdeden söyleniyor. CHP’nin aday adayları arasında da ciddi yarış var. Sınırları değişen ilçenin el değiştirmesi muhtemel…

ANADOLU YAKASI

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara göreve talip olmayacağını açıklayan isimlerden… En güçlü aday adayı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen…

*Beykoz’da AK Parti’de aday adayı sayısı 12′yi aştı. En güçlü aday adayı olarak Mustafa Tahmaz…

*Kadıköy, AK Parti’nin oy savaşı vereceği bir diğer ilçe…

*Adalar’da son dakikada sürpriz bir isim çıkmazsa İsmail Hakkı Durmuş ismi öne çıkıyor.

*Şile’nin genç belediye Başkanı Can Tabakoğlu göreve devam edecek gibi görünüyor.

*Ümraniye’de yine başarılı çalışmalarıyla adından sözettiren Hasan Can aynı şekilde…

*Sancaktepe’de İsmail Erdem devam edecek gibi…

*AK Parti’nin geçen yerel seçimde kılpayı kaybettiği Ataşehir’e Başbakan’ın sürpriz bir isim düşündüğü kulislerde ifade ediliyor. Ensar Vakfı Başkanı Avukat İ. Cenk Dilberoğlu bunlardan biri… Ancak iki dönemdir ilçe başkanı seçilen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Ataşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapmak üzere istifa etti. Topu’nun da aday gösterilmesi büyük ihtimal…

*Çekmeköy’de de Başkan Ahmet Poyraz ile devam edilebileceği konuşuluyor.

*Sultanbeyli’de Hüseyin Keskin bir dönem daha göreve devam edebilir gibi…

*Maltepe’de Prof. Dr. Edibe Sözen, AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

*Kartal AK Parti’nin aday adayı rekoru kırdığı ilçe… Tam 18 tane aday adayı var… Ünsal Kıraç, Ebubekir Taşyürek, Av. Hüsamettin Koçak ismi öne çıkıyor. Eski başkanlardan Mehmet Sekmen de konuşuluyor.

*Pendik’te Başkan Kenan Şahin ağırlıklı olarak devam edebilir gibi düşünülüyor. Eğer Şahin aday gösterilmezse temayül yoklamasında birinci çıktığı ifade edilen partinin aktif isimlerinden Ahmet Cin aday gösterilebileceği kulislerde konuşuluyor. Bir süre Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı da yapan Cin, aynı zamanda Pendik Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı ve eski Pendikspor Kulübü Başkanı…

*Tuzla’da Başkan Şadi Yazıcı devam eder gibi düşünülüyor. Sadece 3 aday adayı var.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ