logo

Ataşehir’de Sarıkamış Harekatı ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Ataşehir’de Sarıkamış Harekatı ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Ataşehir’de Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü ve şehitleri anma programı Kaymakam ERTAŞ’ın katılımıyla Esatpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) koordinasyonuyla Esatpaşa İmam Hatip Anadolu Lisesinde Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü ve şehitleri anma programı düzenlendi.

Esatpaşa İmam Hatip Anadolu Lisesinde düzenlenen Sarıkamış Harekatı ve şehitleri anma programı Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile birlikte Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, okul müdürü Necmettin Çetintaş, okul müdürüleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Şair Orhan Şaik Gökyay’a ait, “Bu vatan toprağın kara bağrında, Sıradağlar gibi duranlarındır!” dizelerini hatırlatan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Sarıkamış Şehitleri anması kapsamında yaptığı açıklamada, “108 yıl önce Sarıkamış Harekatı’nda; bu aziz vatan uğrunda canlarını veren, cennet mekân şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” İfadelerine yer verdi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü ve şehitleri anma programı Kaymakamımız Sn. İsmail Hakkı ERTAŞ’ın katılımıyla Esatpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.” Denildi.

“SARIKAMIŞ HAREKÂTI” HAKKINDA:

118.000 mevcutlu 70.000’i muharip birlik olan 3. Ordu, “Sarıkamış Harekâtı” olarak bilinen taarruza 22 Aralık 1914’te başladı. 
Kış koşullarına uygun olmayan teçhizat ile Allahuekber Dağı’nı aşmak zorunda kalan taarruz birliklerinin yürüyüş sırasında çetin kış şartlarından etkilenmesi ve diğer olumsuzluklar nedeniyle büyük kayıplar yaşandı.
Kış koşullarına uygun olmayan teçhizatlı birliklerimizin taarruzu sırasında Türk ordusunun şehit, yaralı, hasta, kayıp ve esir olmak üzere toplam kaybı 90.000’e ulaştığı kayda geçti. Ruslar ise yaklaşık 32.000 kayıp veridi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ