logo

Ataşehir’de Uluslararası Akordeon Festivali’ne Büyük İlgi

Ataşehir’de Uluslararası Akordeon Festivali’ne Büyük İlgi

Türkiye’de akordeon üzerine düzenlenen ilk festival olma özelliğine sahip Ataşehir Belediyesi Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali yoğun ilgi gördü.

Türkiye’de akordeon üzerine düzenlenen ilk festival olma özelliğine sahip Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali bu yıl üçüncü kez Ataşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Cemal Süreya Etkinlik Salonu ve Amfili Park’da düzenlenen festivalde çok sayıda etkinliğe katılan müzikseverler, unutulmaz yaz akşamları yaşadılar.

Akordeon ve Körüklü Çalgılar Eğitim ve Uygulama Çalışmaları Derneği (AKORDER), İstanbul Okan Üniversitesi, Dünya Akordeon Konfederasyonu ve Ataşehir Belediyesi ortaklığıyla gerçekleştirilen “3. Uluslararası İstanbul Akordeon Festivali”, Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde söyleşiler, konser ve açılış gösterisiyle başladı.

Festival kapsamında;  Duşan Dordevic,  Egle Ona Bartkeviciute, Vesna & Saşa Stojiljkoviç ve Zoltán Orosz gibi akordeon müziğinin dünyada icraatlarıyla ses getirmiş sevilen sanatçıları Ataşehir’de sahne aldılar. Türkiye’den ise; Aydın Yavaş Orkestrası, Özge Metin, Burak Şendağ, Meltem Anafarta Şendağ,  Murat Balkan, Ertuğrul Şentürk, Bekir Sakarya, Ercan Taşdemir, Samet Planalı Bandoroll, Elgün Gülüyev, Emre Kuyumcu ve Gülşah Sargın Kaptaş festival boyunca dinleyicilere müziğin evrenselliğini ve coşkusunu doyasıya yaşattı.

Akordeon Festivali, konserlerden dans gösterilerine kadar zengin içeriğiyle 4 gün boyunca Ataşehirlileri müziğe doyurdu. Eşsiz bir tınıya sahip akordeonun sesiyle Balkanlardan Kafkaslara kadar uzanan kültürel zenginliğin doyasıya hissedildiği festival 20 Ağustos’ta “Kaf Dağı ve Ötesinden Esintiler, Kafkas Kültür Coğrafyasından Müzik ve Danslar” temasıyla sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ