logo

Ataşehir’deki Gümrük ve İETT Garajı Alanı İmara Açıldı

Ataşehir’deki Gümrük ve İETT Garajı Alanı İmara Açıldı

İstanbul Ataşehir’deki üzerinde Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı’nın bulunduğu 286 bin metrekare arazi imara açılarak özelleştirilme kararı verildi.

Ataşehir’deki Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı’nın arazisi yapılaşmaya açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2019’da “millet bahçesi” olacağı söylenen İstanbul Ataşehir’deki Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı‘nın bulunduğu 286 bin metrekare büyüklüğündeki arazi imara açılarak yapılaşmanın önü açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019’da ‘tamamı millet bahçesi’ olacak dediği Ataşehir’deki Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve İETT Garajı’nın bulunduğu 286 bin metrekare alan yapılaşmaya açılarak özelleştirilme kararı verildi.

ALANI MİLLET BAHÇESİ YAPARIZ, ATAŞEHİR HALKINA ARMAĞAN EDERİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem 2019’da Gümrük ve İETT Garaj alanın hepsinin ‘Millet Bahçesi’ olacağına vurgu yapmıştı. İsmail Erdem, açıklamasında “Erenköy Gümrüğü 30 yıldır, İnönü, Kayışdağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy ve Atatürk Mahallelerinde yoğun bir trafik yükü oluşturuyor. Gece yarılarında çalışan tırlar, kamyonlar gelip ara sokaklara kadar park ediyorlar. 260 bin metrekarelik gümrük alanı tamamen yeşil alan olarak tasarlanıyor. Bakanımız bize müjdeyi verdi ve ‘Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak 260 bin metrekare alanı millet bahçesi yaparız, Ataşehir halkına armağan ederiz.” İfadelerine yer vermişti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce 19 Şubat 2019 İstanbul Ataşehir’deki mitingde ‘tamamı millet bahçesi’ olacak dediği alanı yapılaşmaya açtı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ İLAN ETTİ: MİLLET BAHÇESİ VE YEŞİL ALAN OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Millet Bahçesi Olacak” açıklamasının ardından Ataşehir’deki 300 bin metrekare olan Gümrük ve İEET alanın millet bahçesi ve yeşil alan olacağını duyuran Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “Kamuya ait hazinenin mülkü olan Erenköy Gümrüğü ve İETT garajının olduğu alan 300 dönüm bir araziye sahip. 30 yıldır bir trafik yükü var. Ataşehir’in kalbinde hançer gibi duruyor. Buranın taşınması gerektiğini gerekli makamlara söyledik. Sayın Cumhurbaşkanımız en son Ataşehir mitinginde resmen ilan etti. 300 bin metrekare olan bu alan millet bahçesi olarak yeşil alan olacak. ”

AKP hem İstanbul hem de Ataşehir’de belediye başkanlığı seçimini kazanamayınca proje rafa kaldırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ eliyle AKP’nin yönettiği il ve ilçelerde çok sayıda millet bahçesi projesi inşa eden devlet, arazinin satılması kararını aldı.

“MİLLET BAHÇESİ’Nİ DEVLETİ İLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ” DEMİŞTİ

Siyasilerin seçilene kadar partilerinin adayı, seçildikten sonra kentin tamamının Başkanı olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı projesi olan Millet Bahçesi’nin devletin projesi olduğunu, seçilirse Gümrük Sahasına yapılacak olan Millet Bahçesi’ni devleti ile birlikte yapacağını söyledi.

ÖZELLEŞTİRME 31 ARALIK 2023’E KADAR TAMAMLANACAK

Arazi, 21 Ağustos 2020 günü Resmi Gazete’de yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan karar ile alan özelleştirme programına dahil edildi. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2023’e kadar tamamlanmasının planlandığı arazi için geçen günlerde imar değişikliği de yapıldı.

İMAR DEĞİŞTİ, YAPILAŞMAYA AÇILDI

30 Eylül 2021 günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alınan kararla mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Kayışdağı Mahallesi 1252 ada 10 parseldeki arazinin imarı değiştirildi.

20 KAT YÜKSEKLİK (H) KONUT, OTEL, OFİS NİTELİKLİ YAPILAŞMA

Uygulamaya giren 1/5000 ölçekli yeni nazım imar planına göre 286 dönüm büyüklüğündeki arazide 20 kat yüksekliğe sahip konut, otel, ofis binaları yapılabilecek. Araziler üzerinde emsal hariç parsel büyüklüğünün iki katına kadar inşaat gerçekleştirilebilecek. Büyük bir kısmı yapılaşmaya açılan arazinin bir bölümünde kamu binaları, meslek ve teknik öğretim lisesi, ilkokul ve cami yer alacak. Yapılardan geriye kalan alan ise millet bahçesi, park, otopark ve yol bulunacak.

Ataşehir’deki Gümrük ve İETT alanı olan Hazine arazisine imar plan değişikliği ile getirilen yapılaşma değerleri:

  • Ticaret- Turizm-Konut Alanı (E:2.07, Yençok:20 Kat),
  • Ticaret- Konut Alanı (E:2.07, Yençok:20 Kat),
  • Resmi Kurum Alanı (E:1.20, Yençok:9 Kat),
  • Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisi Alanı (E:1.50, Yençok:5 Kat),
  • İlkokul Alanı (E:1.00, Yen:4 Kat),
  • Cami (E:0.50, Yen Otopark: Serbest),
  • Raylı Toplu Taşıma İstasyonu Alanı, Millet Bahçesi, Park Alanı ve Yol

İtvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ