logo

Ataşehir’den Geçen ‘Bostancı Dudullu Metro Hattı’ Yeni Yılda Açılıyor

Ataşehir’den Geçen ‘Bostancı  Dudullu Metro Hattı’ Yeni Yılda Açılıyor

5 istasyonla önemli kısmı Ataşehir’de yer alan Kuzey – Güney akslı M8 Bostancı – Dudullu metro hattı 2023 yılının ilk günü olan 1 Ocak’ta hizmete giriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, test sürüşü yapılan Yıldız-Fulya-Mecidiyeköy hattı nın 31 Aralık’ta, Dudullu-Bostancı metro hattının ise 1 Ocak’ta İstanbulluların hizmetine gireceğini açıklamıştı.

İMAMOĞLU, İLGEZDİ İLE TEST SÜRÜŞÜ YAPTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin tarafından İmamoğlu’na hattaki çalışmalarla ilgili bilgilendirdiği Dudullu-Bostancı metro hattında 2021 yılı Aralık ayı sonunda test sürüşü gerçekleştirilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi eşlik ettiği törenle, 4 ilçeden geçen 13 istasyonlu Dudullu-Bostancı metro hattında test sürüşüne katılmıştı.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU DUYURDU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılının başında finansman gerekçesi ile durdurulduktan sonra, yeniden yapım çalışmalarına başlanan Bostancı–Dudullu metrosunun 2023’ün ilk gününde yeni yıl hediyesi olarak İstanbulluların hizmetine başlayacağını duyurdu.

5 İSTASYONLA ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ ATAŞEHİR SINIRLARINDA

İmamoğlu yaptığı açıklamada, önemli bir bölümü sınırlarında yer aldığı Ataşehir’e 5 istasyonla hizmet verecek olan Dudullu-Bostancı metro hattının 1 Ocak’ta İstanbulluların hizmetine gireceğini duyurdu.

Anadolu Yakası’nın deniz, kara, demir ve hava yolunu kapsayan, doğu-batı aksındaki hatları kuzey-güney doğrultusunda bağlayacak tüm ulaşım seçenekleri ile bağlantılı önemli aktarma noktası Bostancı ile Ataşehir ve Dudullu’nun bağlantısını sağlayan Bostancı – Ataşehir – Dudullu metro hattını yapım çalışmaları tamamlandı.

BOSTANCI – ATAŞEHİR – DUDULLU METRO HATTINDA 13 İSTASYON

Anadolu yakasını kuzey güney aksında doğu batı ulaşımı aktarama seçenekleriyle birlikte denize bağlayacak olan M8 rumuzlu Bostancı – Ataşehir – Dudullu Metro Hattında Bostancı istasyonu Maltepe ile Kadıköy ve Kozyatağı istasyonu Kadıköy ile Ataşehir ortak olmak üzere Kadıköy ilçesinde 4, Ataşehir İlçesinde 5, Ümraniye ilçesinde de 4, toplam 13 İstasyon ile bölgenin ulaşımına katkı verecek.

4 İLÇE SINIRINDA METRO HATTI

Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye ilçe sınırlarında kalan kuzey – güney akslı Bostancı – Ataşehir – Dudullu (M8) Metro Hattı; Marmaray hattı ve İDO işletmesi ile Bostancı İstasyonu’nda, Kadıköy-Kartal Hattı (M4) ile Kozyatağı İstasyonu’nda, Kadıköy-Sultanbeyli Hattı ile Türk-İş Blokları İstasyonu’nda, Üsküdar-Çekmeköy hattı (M5) ile de Dudullu İstasyonu’nda bağlantı ve aktarma yapacak.

45 BİN KAPASİTEYLE ANADOLU YAKASI’NIN YOLCU TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Tek yönde saatte 45 bin yolcu taşıma kapasiteli, 21 dakika sefer süreli Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye sınırlarında yapılan Bostancı – Ataşehir – Dudullu (M8) Metro Hattı, Anadolu Yakası’nın yolcu trafiğini önemli ölçüde iyileştirecek.

BOSTANCI – ATAŞEHİR – DUDULLU (M8) METROSU 13 İSTASYONLU

Kuzey güney akslı Bostancı – Ataşehir – Dudullu (M8) Metro Hattı 15 kilometre uzunluğa sahip tek yöne 21 dakika süreli raylı sistem hattı 13 istasyondan oluşuyor.

1-Bostancı, 2- Emin Ali Paşa, 3- Ayşekadın, 4- Kozyatağı, 5- Küçükbakkalköy, 6- İçerenköy, 7- Kayışdağı, 8- Mevlâna, 9- İmes, 10- Modoko-Keyap,  11- Dudullu, 12 Huzur, 13- Parseller

ANADOLU YAKASI KUZEY – GÜNEY AKSINDA ÖNEMLİ HAT

Bir süredir test sürüşleri devam eden, Anadolu Yakası kuzey – güney aksında Bostancı ile Ataşehir ve Dudullu’nun deniz bağlantısını sağlayan Bostancı – Ataşehir – Dudullu metro hattı 2022 yılının son günü olan 31 Aralık’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı törenle hizmete açılıyor.

“KUZEY – GÜNEY” AKSINDA BAĞLANTI VE AKTARMA

M8 Bostancı – Ataşehir – Dudullu metro hattı, “Kuzey – Güney” aksında Kadıköy Kartal Metrosu ile Marmaray arasında kalan ve ve bu hatların kuzeyinde, Anadolu yakasının iç kesimlerdeki konut bölgelerinin büyük kısmına metro ile ulaşımı sağlayacak.

DENİZ, DEMİR, HAVA VE KARAYOLU BAĞLANTILI

M8 hattı, Kadıköy Kartal Metrosu ile Marmaray arasındaki ve iç kesimlerdeki konut bölgelerinin büyük kısmına metro ulaşımı sağlayacak. Bostancı’da deniz yolu bağlantısı, Marmaray ve demiryolu bağlantısı,  minibüs yolu üzerindeki iki istasyon ile bölgenin yolcusuna ulaşım alternatifi olacak. E5 karayolu ve M4 Kadıköy -Kartal metro hattının kuzeyinde kalan geniş bölge için yeni bir ulaşım seçeneği olması bekleniyor. M4 Bostancı – Ataşehir – Dudullu metro hattı bölgedeki otogarlara ve İmes, Modoko gibi yolcu yoğun sanayi bölgelerine de ulaşımı sağlayacak.

DENİZ VE DEMİR YOLU İLE SABİHA GÖKÇEN’E ULAŞIM

Bostancı – Ataşehir – Dudullu metro hattı, şehir hatları veya İstanbul dışı deniz yolu hatları yada demir yolu ile Bostancı’ya gelip metro ile Sabiha Gökçen havalimanına gidecek yolcularının da ulaşımını kolaylaştıracak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ