logo

Ataşehir’den Giden Romanlar ‘Farelerle yaşıyoruz’

Ataşehir’den Giden Romanlar ‘Farelerle yaşıyoruz’

romanlar_farelerle-yasiyoruz-Ataşehir Küçükbakkalköy’den kentsel dönüşüm nedeniyle çıkarılan Romanlar, yeni yaşam alanları ‘Çadırkent’in  3. köprü yol güzergâhında olmasıyla bir şok daha yaşadı.

Küçükbakkalköy’den kentsel dönüşüm nedeniyle çıkarılan Romanlar, ‘Çadırkent’ dedikleri yeni yaşam alanlarının 3. köprü yol güzergâhında olmasıyla bir şok daha yaşadılar.

Ataşehir’e bağlı Küçükbakkalköy semtinde ikamet eden yaklaşık 100 Roman ailesi, bölgedeki kentsel dönüşüm projesi nedeniyle yerlerinden oldu. Yılardır ikamet ettikleri semtten ayrılmak zorunda kalan Küçükbakkalköylü Romanlar, çareyi Anadolu Yakası’ndaki Odayeri-Paşaköy civarına yerleşmekte buldu. Ancak yeni yerlerine uyum sağlamaya çalışan Romanlar bu kez de yapımı devam eden 3. Köprü güzergâhı nedeniyle büyük bir şok yaşadılar. Kuzey Marmara Otoyolu projesinin bölgeden geçecek olması nedeniyle büyük tedirginlik yaşayan Romanlar, gidecek başka yerleri olmadığını dile getirerek, kendilerine uzanacak yardım elini beklemeye koyuldu.

Zorlu şartlar altında, derme çatma barakalarda yaşamak zorunda kalan Romanlar, bir yandan barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken bir yanda da fakirlikle boğuşuyor. Öyle ki; Pazaryeri’ne göç etmek zorunda kalan Romanlar, çöpten topladıkları atıkları barınaklarında ev eşyası haline getirirken, kıyafet ihtiyaçlarını da bazı yardım kuruluşlarından sağlıyorlar. Yanı başlarında devam eden otoyol çalışmalarına aldırmadan yaşam savaşı veren aileler, yeni yerleşim yerlerine “Çadırkent” ismini vermiş.

Çocuklar Hep Hasta

Doğma-büyüme İstanbul’lu olan 65 yaşındaki Aysel Güvenci, eşinin astım hastası olduğunu belirterek; “Günlük 10 liralık kazanca şükrediyoruz. sağlıksız ve zor koşullar altında yaşıyoruz. Sağlık sorunlarımız var. Barınma ihtiyacımızın karşılanması en büyük temmennimiz” diyor. Gönül Çetin ise farelerle birlikte yemek yediklerini ifade ederek; “Otoyol hattının bitmesinden sonra nerede yaşayacağız bilmiyoruz. Tek isteğimiz, hep bir arada yaşayacağımız bir alanın tahsis edilmesi. Yılanların, farelerin cirit attığı yerlerde sağlıksız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız sürekli hastalanıyor” diye konuşuyor.

KAYNAK: Milliyet

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ