logo

Ataşehirli Çocuklarda Karne Heyecanı

Ataşehirli Çocuklarda Karne Heyecanı

atasehir_karne2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Töreni Ataşehir Mevlanan Mahallesi Akşemsettin İlkokulu’nda yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

14 Haziran Cuma günü saat 14.30′ da Akşemsettin İlkokulu’nda yapılan törenle 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Kapanışı ve çocuklara karnelerin verilmesine veliler de yoğun ilgi gösterdi.

Akşemsettin İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen karne törenine Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Akşemsettin İlkokulu Müdürü Nihat Çetintürk’ün açılış konuşması sonrası kürsüye gelen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, sistem değişikliği nedeni ile kargaşa yaşanmasının beklendiği bir eğitim yılını sorunsuz denebilecek şekilde tamamladıklarını ifade ederek; velilere, karnelerini alan çocuklarına makul davranmalarını istedi.
Çocukların, arkadaşlarına göre değil de kedi kapasitesine göre değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Halil Asılsoy; bu dönem başarılı olamayan öğrencilerin bundan sonraki dönemlerde daha başarılı olabileceğini söyledi.

Okul öğrencilerinden Ali Yıldız’ın şiir ve 4 öğrenciden oluşan müzik gurubunun gitar eşliğinde seslendirdikleri şarkı dinletiler sonrası, yine okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi gösteri yapıtı.

Dönemi dereceyle tamamlayan okul öğrencilerine ve dereceye giren sporcu öğrenciye ödül veren Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu yaptığı kısa konuşmada, eğitimde yeni yapılanmanın gerçekleştirildiği ilk yılda endişelerin büyük ölçüde yaşanmadığını ifade ederek, bu yapılanmayla; eğitimde 6 yıl olan ülke ortalamasının 12 yıla çıkarılmanın hedeflendiğini, eğitim ortalamasının ise seviyesine yükseleceğini söyledi.

İyi eğitim almış insanların ülke ekonomisine de katkısının yüksek olacağın değinen Çelenkoğlu, bu amaçla Ataşehir’deki uygun arsaları eğitimin hizmetine kattıklarını belirtti.

Daha sonra sınıflara geçen Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy ve beraberindekiler, öğrencilere karnelerini verdi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ