logo

ATAŞEHİRLİ GENÇLERDEN AYAKTA ALKIŞLANAN PERFORMANS

ATAŞEHİRLİ GENÇLERDEN AYAKTA ALKIŞLANAN PERFORMANS

Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali kapsamında Umut Kahraman şefliğinde MSKM’de sahne alan Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası ayakta alkışlandı.

Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali tüm hızıyla devam ediyor.  6 Ocak’taki Bilkent senfoni Orkestrası Yaylı Çalgılar topluluğunun konseriyle başlayan festivalde bugüne kadar Aura Musicale ve Ensemble Kheops sahne almıştı.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki festival kapsamında son olarak ise Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası sahne aldı. Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında müzik eğitimi alan çocukların ve gençlerin aldığı eğitimi performansa dönüştürme ve müzikal olarak kendini ifade edebilmesi fikriyle, aldığı çalgı eğitiminde fark edilir derecede başarı gösteren öğrencilerden oluşuyor.

Şefliğini Umut Kahraman, şef yardımcılığını ise Baran Aytaç’ın yaptığı Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası  Aylin İdil İrey, Kerem Sevüktekin, İris Göğüsgeren, Feride Gül Uğraşkan, Kaan Hopanoğlu, Yasemin Örs, Sezgi Kocagöz, Arda Ekmekçi, Esma Nur Aktaş, Hamdi Kızılata, Zeynep Kadakal, İrem Kalaycıoğlu, Ece Gülensoy, Ela Ketenci, Müge Özcan, Oğulcan Güzeller ve  Yağmur Karagöz’den oluşuyor.

Programda M. Amedeus Mozart, J. Sebastian Bach, J. Pachelbel, H. Purcell, Bela Bartok, G. Ferderic Hendel, N. Porpora, Aşık Veysel ve J. Philippe Rameu’dan yorumlarken;

Yankı Karaçam ve Oben Özkal da Ataşehir Gençlik Orkestrası eşliğinde birer eser seslendirdi.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü T. Volkan Aslan da konser sonunda orkestra üyelerine çiçek vererek teşekkür etti.

Aslan yaptığı kısa konuşmada, “Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası en büyük hayallerimizden birisiydi. Hayallerimizi gerçekleştirmemizde bize en büyük desteği de Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi verdi. Başkanımızın bizi bu kadar desteklemesi, sanata sahip çıkması, bana ve arkadaşlarıma bir mucizenin içinde yaşıyormuşuz hissi verdi. Yapılan işler bizi gururlandırıyor, mutlu ediyor. Bizi bu akşam ülkemizin en güzel yerinde hissettiren gençlerimizi kutluyorum ve önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Kaynak: Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ