logo

Avurpa Yakasını Etkileyen Yağışlar Haftasonu da Devam Edecek

Avurpa Yakasını Etkileyen Yağışlar Haftasonu da Devam Edecek

Bu sabah Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy’de, Avrupa yakası geneli ile Boğaz çevresinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağmur, yarın ve hafta sonu da devam edecek.

Bugün sabah erken saatlerden itibaren Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy’de görülen gök gürültülü sağanak yağmur, ilerleyen saatlerde Avrupa yakası geneli ile Boğaz çevresinde etkili oldu. AKOM verilerine göre, yağışlar yarın ve hafta sonu da devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, sabah saatlerinden itibaren Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy gibi İstanbul’un batı ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağmur görüldü. Yağmurun ilerleyen saatlerde Avrupa yakası geneli ile Boğaz çevrelerine yayılarak, yer yer kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışlar şeklinde etkili oldu. Bu sabah, Selimpaşa’ya metrekareye 102 kg/m2, diğer ilçelere ise 10 ila 35 kg arasında yağış düştü.

İBB Ekipleri, şehir genelinde yollarda oluşan göllenme ve su baskınlarına anında müdahale etti. Deniz/kara ulaşımında aksama yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldı.

Akşam ve gece saatlerinde mola vermesi beklenen yağışların yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile birlikte tekrar etkili olacağı, il genelinde cumartesi öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde (50-80 kg/m2 arası) etkili olacağı tahmin ediliyor.

İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar nedeni ile yaşanabilecek olumsuz hava şartlarına karşı; yollarda oluşabilecek göllenme, su baskını, ağaç devrilmesi gibi risklere karşı teyakkuzda bekliyor. Deniz ve kara ulaşımında aksama yaşanmaması için de gerekli tedbirleri alındı.

Vatandaşlar da çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İSTANBUL VE MARMARA İÇİN UYARI:
30.10.2020 Cuma günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Marmara’nın doğusu (Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik) ile zamanla Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde (Düzce, Zonguldak, Bartın) kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul’un Anadolu Yakasının kuzey kesimleri ile Kocaeli’nin Kandıra, Sakarya’nın Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kırşehir, Yozgat, Amasya, Samsun, Çorum, Tunceli, Bingöl, Erzurum ve Kars çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Antalya ve Isparta’nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ