logo

AYDIN DOĞAN LİSESİ’NDEN TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ

AYDIN DOĞAN LİSESİ’NDEN TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ

aydin_dogan_konser (0)Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından Türk Müziği Konseri verildi. Konserde TRT Ses Sanatçısı Mine Geçili Bitmez’de sahne aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde öğrenci ve öğretmenlerden oluşan orkestra eşliğinde öğrencilerin yıl sonu performanslarını sergilediği Türk Müziği Konserinde birbirinden güzel eserleri koro ve solo olarak seslendirilirken, TRT Ses Sanatçısı Mine Geçili Bitmez de konserin ikinci bölümünde sahne alarak bir birinden güzel 14 eser seslendirdi.

TRT Ses Sanatçısı Mine Geçili Bitmez’in konuk sanatçı olarak katıldığı konserin hazırlıkları H. Timur Sarıca ve Hüseyin Bitmez tarafından yürütüldü.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Keman Sanatçısı Mithat Arısoy, ritim sanatçısı Nurcan Betül Arısoy’un konuk olarak katıldığı konserin ilk bölümünde sahne alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerden oluşan koro; solo seslendirilen 6 eser ile birlikte 17, konuk sanatçı Birsen Geçili Bitmez 14 eser seslendirdi.

Batı ve Türk müziği eğitimi verdiklerine dikkat çeken Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Dr. Yahya Turan; öğrencilerinden oluşan koronun ilk konseri olduğuna işaret ederek; “Güzel sanatlar liselerinde programları gereği hem batı müziği hem de Türk sanat müziği eğitimi veriliyor. Bu anlamda okulumuzun müstakil olarak ilk defa öğrencilerinin oluşturduğu Türk Sanat Müziği Koromuz ilk konserini veriyor. Böyle bir konserde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Okulumuz kısa sürede büyük başarılar elde etmiş, bugün proje okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kadrosuyla, eğitim, öğretim araçlarıyla örnek bir okuldur.  Bu nedenle mutluyuz, gururluyuz. Okulumuz eğitimci kadrosu ve eğitim yapısıyla örnek bir okuldur. Önemli eğitimcilerin elinde okulumuzun öğrencileri istedikleri başarıya ulaşacaklarından eminim. Öyle umut ediyorum ki başarılarıyla, akla ilk gelen güzel sanatlar lisesi olacağız” dedi.

Konuşmasında ordu’ya ataması yapıldığını duyurarak makamlar gelip geçici olduğunu vurgulayan Dr. Yahya Turan veda izleri taşıyan konuşmasının sonunda, kurucusu olduğu Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi müdürlük görevinden ayrılacağını, Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görevine devam edeceğini kaydetti.

Okuldaki görevi sona eren Dr. Yahya Turan TRT Ses Sanatçısı Mine Geçili Bitmez ve mesai arkadaşları ile toplu resim çektirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ