logo

Bakan Güllüce ‘YEDPA Anadolu’ya Örnek Olabilir’

Bakan Güllüce ‘YEDPA Anadolu’ya Örnek Olabilir’

atasehir_yedpa_idris_gulluce_İstanbul Oto Yedek Parçacıları Toplu İşyerleri Kooperatifi (YEDPA) Olağan Genel Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllce’nin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Recep Kenan / itvhaber.com

2014 yılı Yönetim ve Denetim raporları ile bilanço raporlarının görüşülerek oylanması ve Yönetim Kurulunun çeşitli gerekçelerle yetki taleplerinin görüşülerek oylanması gündemi ile YEDPA Konferans Salonu’nda İstanbul Oto Yedek Parçacıları Toplu İşyerleri Kooperatifi (YEDPA) 2014 Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul Toplantısında Divan ve Yönetim Kurulu Başkanları bölgedeki çarpık yapılaşma nedeni ile ruhsatlı olarak inşa ettikleri YEDPA Ticaret merkezi’nin iskan sorununun çözümü konusunda Bakan Güllüce’den yardım istediler.

“200 Yıllık Iskalama”

Kendisininde meslek okulu kökenli olduğunu vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, meslek okullarında basit bir elektrik malzemesinde başka ülke markasının olduğunu gördüklerini hatırlatıp ülkemizin endüstri tarihinde 200 yılık bir ıskalama olduğunu söyledi.

Bakan Güllüce; “YEDPA Anadolu’ya Örnek Olabilir”

İstanbul Oto Yedek Parçacıları Toplu İşyerleri Kooperatifi (YEDPA) 2014 Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bölgenin sosyal ve ekonomik yaşamına önemli katkısı olan YEDPA Ticaret Merkezi’nin Anadolu’ya örnek olabileceğini söyledi.

IMG_0144

Güllüce; “İmar ve Dönüşümü Belediyeler Yapacak”

Göreve geldiğinde yetkileri olduğu ancak zorunlu olmadıkları konularda müdahil olmama kararı aldıklarını söyleyen Bakan İdris Güllüce; YEDPA Ticaret Merkezi’nin mülkiyet ve iskan sorunlarının çözümü için ise, yapmak zorunda olmadıklar işlerde yetkilerini kullanmak istemediklerini, imar ve dönüşüm gibi konularda ilgili belediyelerin uygulama yapmasının daha doğru olacağına inandıklarını söyledi.

29 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 11:30’da Prof. Dr. Mehmet Emre Aytuğ başkanlığında ve yardımcısı Yaşar Mazı ile üyelerin belirlendiği başkanlık divanının oluşturulması ile açılan YEDPA Olağan Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantı, 2000 oto yedek parça esnafının öncülüğünde kurulan YEDPA Ticaret Merkezi’nin tanıtım filminin gösterimi ile devam etti.

IMG_0039

Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği YEDPA 2014 Olağan Genel Kurulu Toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile birlikte; Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, İsmail Levent’in aralarında olduğu belediye meclis üyeleri, MHP Ataşehir İlçe Başkan Oğuz Sarul’un aralarında olduğu siyasi parti yöneticileri, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, Kooperatif, STK ve dernek başkan ve yöneticileri, mahalle muhrtarları, YEDPA üyeleri ile esnafları katıldı.

IMG_0079

YEDPA’nın Mülkiyet Sorunu Çözülsün

Ulusal ölçekte bir proje olduğunun altını çizdiği YEDPA Ticaret Merkezi’ni, 2250 işyeri ve 10 bini aşan çalışanı ile Ataşehir ve İstanbul’un en büyük monoblok yaşam merkezi orak niteleyen İstanbul Oto Yedek Parçacıları Toplu İşyerleri Kooperatifi (YEDPA) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, bu ölçekte bir ticari sevkiyat ve sirkülasyonunun Sirkeci gibi şehir merkezlerinden yapıldığı düşünüldüğünde YEDPA Ticaret Merkezi’nin öneminin daha iyi anlaşılacağını söyledi. Atılgan, bu nedenle dünyanın birçok yerinde YEDPA tarzı projelerin kamu tarafından desteklendiğini belirtti.

YEDPA’nın Camii, aşevi ve sağlık merkezi ile çevrelerindeki yaşam merkezlerine sosyal hizmetler sunduğunun ifade eden Başkan Salih Sami Atılgan mülkiyet sorununun bir türlü çözülemediğini, kazandıkları mahkemeye itiraz nedeni ile sorunlarının devam ettiğini vurgulayarak, rapor olarak ta ileteceği mülkiyet sorunu ve trafik tıkanıklığına çözüm olarak önerdiği; TEM Karayolu bağlantısının sağlanması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den yardım istedi.

30 yıllık geçmişe dayanan siyasi çalışmaları olan İdrisi Güllüce ile Bakan olarak birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Ataşehir Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, 77 bin m2’de 300 bin m2 inşaat alanına sahip YEDPA’nın mevzii imar planları yapıldıktan sonra inşa edilmiş olması durumunda bugünkünden çok farklı olacağını vurguladı.

IMG_0092

YEDPA’nın Tapu Sorununun Çözümünde Bir Noktaya Geldik

Ataşehir Belediye Meclisi tarafından YEDPA’nın sorunlarının çözümü için kendisi ile birlikte İsmail Levent’in de olduğu bir komisyon oluşturulduğunu söyleyen Sadi Özata, YEDPA Ticaret Merkezi’nin tapu sorununun çözümü çalışmalarında bir noktaya geldiklerini, hak sahipleri, Ataşehir Belediyesi ve Büyükşehirle olan çalışmalarda sonuca gideceklerine inandıklarını vurgulayarak, çözüm için Bakan Güllüce’den de destek istedi.

Yeni üretim, ticaret alanları açan, istihdam yaratan ve ve ülkemize katma değer katan YEDPA Ticaret Merkezi’nin sorunlarını önceki toplantılardan bildiğini belirten Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, yaptıkları çalışmalar için başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

IMG_0098

YEDPA, Bölgenin En Büyük Monoblok Yapısı

YEDPA Ticaret Merkezi, Sirkeci’deki oto yedek parçacıların öncülük ettiği 2 bin kadar esnaf tarafından 29 yıl önce kurulan yedek parça, elektronik ve oto aksesuarcılarının ağırlıklı olduğu sekiz katlı bölgenin en büyük mono blok yapısı. YEDPA, İstanbul ve bölge ekonomisine önemli katkılar sunuyor.

Üyelerden toplanan aidatlarla bölgede ruhsat alınarak yapılan tek yapı olan YEDPA bölgedeki çarpık yapılaşmanın kayıt altına alınmasında şuyulandırmada sırasında bölgenin imar planı itiraz davasına katıldığı ve dava devam ettiği için iskan alınamıyor.

YEDPA projesi, işyerlerinin olduğu monoblok siteye ilave ruhsatı alınmış olmasına rağmen henüz yapımına başlanamayan ikiz blokları da içeriyor.

IMG_0099

IMG_0100

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ