logo

Bakan Koca, ‘11 Aralık’ta Koronavirüs Aşısına Başlanacak’

Bakan Koca, ‘11 Aralık’ta Koronavirüs Aşısına Başlanacak’

11 Aralık’ta koronavirüs aşısının başlanacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının serini değiştirmesi beklenen aşıya önce sağlık çalışanlarından başlanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’de koronavirüs aşısı uygulanmaya 11 Aralık’ta başlanıyor. Bakan Fahrettin Koca, aşı takvimi ile ilgili açıklama yaptı.

“BEDELSİZ OLARAK AŞI YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Bakan Fahrettin Koca, “COVID-19 aşısı ile ilgili ilk anlaşmaları yaptık. Alternatif üreticilerle de görüşmelerimiz devam ediyor. Daha önce de açıkladığım gibi BEDELSİZ olarak, sağlık çalışanlarımızdan başlayarak, kademeli bir şekilde aşı yapmayı planlıyoruz. Devletimiz vatandaşının yanındadır.” Dedi.

AŞI İÇİN SÖZLEŞME İMZALANDI

11 Aralık’tan itibaren koronavirüs aşısının uygulamasına başlanacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgının seyrini değiştirmesini ümit ettiğimiz aşı için sözleşme imzalandı. Hedefimiz Aralık ayında hızla aşılamaya başlamak. Önce sağlık çalışanlarımız aşılanacak.” Dedi.

İNAKTİF DEDİĞİMİZ AŞIDAN 50 MİLYON İMZALANDI

Aşıyla ilgili olarak Aralık ayında yoğun bir şekilde uygulama başlatmak istediklerini kaydeden Bakanı Fahrettin Koca, çalışmalarla ilgili, “İnaktif dediğimiz teknik olarak iyi bildiğimiz yan etkisinin az olduğunu bildiğimiz aşıdan 50 milyon imzalandı. Aralık’ta 20 milyon temin edeceğiz. Ocak 20, Şubat 20 artırmak istiyoruz. Aralık, ocak ayında daha yoğun aşılamayı hedefliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

PFİZER AŞISIYLA İLGİLİ DE YOĞUN GÖRÜŞMELER İÇİNDEYİZ

Çin merkezli Sinovac firması tarafından üretilen Covid-19 aşısından aralık ayında asgari 10 milyon olmak üzere 20 milyon hedeflendiğini belirten Bakan Koca, açıklamasını, “Pfizer aşısıyla ilgili de yoğun görüşmeler içindeyiz. Yerli aşı nisan sonrası devreye gireceği için nisana kadar temin edilebilecek tüm aşıyı almak istiyoruz. Ne kadar olursa almaya talip olduğumuzu söyledik” şeklinde sürdürdü.

YERLİ AŞIDA NİSAN’DA ÜÇÜNCÜ FAZ VE YAYGIN KULLANIMA GEÇİLEBİLECEK

Koca, “Dünyada erken ruhsat alabilecek firmalarla yakın iletişim halindeyiz. Aralık, ocak ayını hedefleyerek yoğun şekilde yapmak istiyoruz. Yerli aşı birinci fazı aralıkta bitirebilir, faz ikiye geçeriz. Nisan ayında üçüncü faz ve yaygın kullanıma geçebileceğimizi düşünüyoruz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ