logo

Bakan Koca Sağlık Çalışanlarının Mücadelesine Dikkat Çekti

Bakan Koca Sağlık Çalışanlarının Mücadelesine Dikkat Çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “29 bin 865 sağlık çalışanımız virüse yakalandı, 52’si hayatını kaybetti” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Canlı yayında açıklama yapan Bakan Koca, aktif vaka sayısının 649 daha arttığını, ağır hasta sayısının 1.000’in üzerinde olduğunu söyledi.

Toplantı sonrası canlı yayında açıklama yapan Bakan Koca, aktif vaka sayısının 649 daha arttığını kaydederek, “Toplum Bilimleri Kurulumuzun önerisi ile Salgın Yönetiminin doğru iletişimi açısından bundan sonra günlük ve haftalık daha detaylı bilgileri http://covid19.saglik.gov.tr adresinden verilecek.” Diye konuştu.

Türkiye’deki corona salgınının birinci dalgasının ikinci zirvesinin yaşandığını belirten Sağlık Bakanı Fahretin Koca, sağlık çalışanlarının salgın mücadelesindeki özverili çalışmalarına vurgu yaparak, “. Sağlık çalışanlarımız bütün mesailerini bulaştırıcı hastalarla geçirmektedir. 29 bin 865 çalışanımıza virüs bulaştı, 52 sağlık çalışanımız hayatını kaybetti.” Dedi.

Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz, bayramlar ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu eşiğe getirdi.” Diyen Bakan Fahrettin Koca, hastanelerin durumu ile ilgili; “Ülke genelinde farklılıklar olsa da hastanelerimizin yükü artıyor. Sağlık çalışanlarımız bütün mesailerini bulaştırıcı hastalarla geçirmektedir.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ