logo

02 Kasım 2013

BAKAN NABİ AVCI TAŞIMALI EĞİTİME YEŞİL IŞIK YAKTI

BAKAN NABİ AVCI TAŞIMALI EĞİTİME YEŞİL IŞIK YAKTI

okul-servisiCHP Milletvekili Öğüt, Bakan Avcı açıkladı: ‘4+4+4 sistemi nedeni ile evlerinden uzakta okula gitmek zorunda kalanlar için taşımalı eğitim düşünülüyor.’

Geçtiğimiz yıl uygulamaya konan 4+4+4 sistemi neticesinde yurdun dört bir yanında ilk 4 yıllık eğitimi tamamlayan birçok öğrenci, ikinci 4 yıllık eğitim için başka eğitim kurumuna nakledildi. Öğrencilerin bir kısmı ikinci 4 yıllık eğitimlerini görmek üzere ya da okulları imam hatip ortaokullarına dönüştürüldüğü için evlerinden kilometrelerce uzak okullara gitmek zorunda kalırken haliyle bu yeni tablo maddi durumu yerinde olmayan aileleri fazlasıyla zorluyor.

Daha önce bir önerge sunan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise, bu kez konuyu Genel Kurul’da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya dile getirdi.

Eski okudukları okullardan başka okullara yollanan çocukların mağduriyet yaşadığını, bazı ailelerde 2-3 çocuk birden okuduğu için çocuklarını servise vermek zorunda kalan birçok ailenin ekonomik sıkıntı yaşadığını ifade eden Öğüt, Bakanlığın bu gibi çocuklara taşımalı eğitim konusunda yardımcı olmak amacıyla bir projesi olup olmadığını, sordu.

Bakan Avcı ise, taşımalı eğitim konusundaki yasal düzenleme ile ilgili bir çalışma olduğunu söyledi. Avcı, ” O konudaki yasal düzenlemeyi Maliyenin de onayını alarak -çünkü bu ilave bir bütçe anlamına geliyor- büyük şehirlerimizde de bu taşımalı eğitim kapsamına alınacak okulları belirleme yetkisini yasal bir düzenlemeyle almak istiyoruz. Bunun için bir çalışmamız var. İnşallah onu sonuçlandırırız” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ