logo

Bakan Süleyman Soylu: ‘Ehliyet ve Kimlikler Birleşiyor’

Bakan Süleyman Soylu: ‘Ehliyet ve Kimlikler Birleşiyor’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 21 Eylül’den itibaren nüfus müdürlüklerinde randevuyla sürücü belgesi bilgilerinin yeni kimlik kartına yükleneceğini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 21 Eylül’den itibaren sürücü belgesi bilgilerinin yeni kimlik kartına yükleneceğini duyurdu. Soylu, nüfus müdürlüklerinde randevuyla yapılacak işlemlerden ücret alınmayacağını ifade etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sürücü belgesi bilgilerinin kimlik kartına yüklenmesi projesinin lansmanında konuşan Soylu, 21 Eylül’den itibaren sürücü belgesi bilgilerinin yeni kimlik kartına yükleneceğini duyurdu.

Sürücü belgesi bilgilerinin T.C. kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden, büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.” Dedi. 

KİMLİK DOĞRULAMA CİHAZI

Soylu, konuşmasında, “Vatandaşımız emniyete gidip pasaportla karşı karşıya kalmasın. Emniyetin işi pasaport vermek değildir. Veya trafik tescil belgesi vermek değildir. Bunları nüfus işlemleri arasına aldık. Kimlik doğrulama sistemini getiriyoruz. Bu da bir devrim, değişim. Bu teknoloji olarak bizi başka bir noktaya götüren husus. Notere gidiyorsunuz nüfus kağıdı veriyorsunuz. Bankalar, kamu kurumları, özel sektör de dahil. Basit bir şey. Ufak bir kimlik doğrulama cihazı. Gidecek kimliğini oradan geçirecek, parmağını oradan koyacak. Dolandırıcılığın, sahteciliğin engellendiği işlem kolaylığının olduğu ve bütün kurumların bu konuda kontrol mekanizması açısından çok ciddi bir noktaya getirecek bir yapıya ulaştırılmış olacak. Bütün altyapı bitti, yazılımlar bitti, düzenlemeler bitti.” İfadelerine yer verdi.

21 EYLÜL 2020 TARİHİNDEN İTİBAREN YENİ KİMLİKLERİN VERİLECEK

21 Eylül 2020 tarihinden itibaren yeni kimliklerin verileceğinin altını çizen Bakan Soylu, “Benim kartım bu. İçinde sürücü belgesi var. iki tane de silah taşıma ruhsatı var. Banka kredi kartım var. TBMM tarafından verilen kimlik kartı var. THY’nin bir kartı var. Bunu da cebimde taşıyorum. Derdimiz şu kartın şişkinliğini azaltmak.” Dedi.

YENİ NESİL KİMLİK KARTLARINA YÜKLENMEYE BAŞLAYACAK

Bakan Soylu, “Kimliğimizin arkasında çipte 5 alan var, biz bunun dördünü kullanmak istiyoruz. Pazartesiden itibaren, yeni tip sürücü belgeleri Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri’nden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacaktır.” Diye konuştu.

SÜRÜCÜ BELGESİNDE YÜKLENMESİ ÜCRETSİZ OLACAK

Bilgilerin ücretsiz yükleneceğini vurgulayan Süleyman Soylu, “Sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmayacak. Sürücü belgesinin geçerlilik süresi dolduğunda tıpkı eski kartlarının yenilenmesi gibi, kimlik kartlarından otomatik olarak silinecektir.” Açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ