logo

Bakan Ziya Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bakan Ziya Selçuk’tan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

MEB Ziya Selçuk, “Eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz.” Açıklamasını yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yüz yüze eğitim ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 Mart’ta seyreltilmiş eğitime geçileceğini belirterek, “Yüz yüze katılım, velilerin kararına bağlı olacak. Köy okulları ve anaokullarında ise 15 Şubat’ta tam eğitime geçilecek” dedi.

yüz yüze eğitimin yeniden başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan yüz yüze eğitim kararı detaylarına ilişkin verdiği bilgide, “15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarıyıla başlıyoruz. Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitiminin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz.” Açıklamasını yaptı.

SEYRETİLMİŞ YÜZ YÜZE EĞİTİM

Bakan Ziya Selçuk Yüz Yüze Eğitim ile ilgili açıklamasında “15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart’tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak. 1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek.” Dedi.

KATILIMLAR VELİLERİN KARARINA BAĞLI OLACAK

Bakan Selçuk, katılımların velilerin kararına bağlı olacağının altını çizerek, “Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir. 1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler. Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak.” Şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ