logo

Bank Asya Yönetimi TMSF’ye Geçti

Bank Asya Yönetimi TMSF’ye Geçti

tmsf_bank_asyaYönetimde imtiyazlı payın yüzde 63’ünün TMSF tarafından kullanılması kararı alan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK),  Bank Asya’ya el koydu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’ünün TMSF tarafından kullanılması kararı aldı.

BDDK, Bankacılık Kanunu’nda bulunan ‘kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması’ kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle, Bank Asya’nın yönetimini belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya’nın, yönetim kurulunu belirleme yetkisine sahip 185 imtiyazlı ortaktan 132’sine ait bilgi ve belgeleri verilen süre içinde göndermeyerek, bu ortaklara ilişkin belirsizlik yarattığını tespit etti. Kurul, son toplantısında, Bank Asya’nın ortaklık yapısına ilişkin denetimlerin sonucunu değerlendirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK), imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının bank asya tarafından sunulamadığı, bu nedenle pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verildiği bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ