logo

BAŞKAN İLGEZDİ ÖRNEK MAHALLESİ’NDE ÇÖZÜM ARIYOR

BAŞKAN İLGEZDİ ÖRNEK MAHALLESİ’NDE ÇÖZÜM ARIYOR

0Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Şehit Cahar Dudayev Caddesi’ni ya bize devredin biz ıslah edelim, vermiyorsanız da siz bir an önce bu sorunu çözün” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Örnek Mahallesi Şehit Cahar Dudayev Caddesi esnafı ile 10 Kasım Çarşamba akşamı bir araya geldi. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Kayhan, Hüseyin Hışman, Metin Kaya ile Örnek Mahallesi Muhtarı İdris Taşkın, Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensupları da hazır bulundu.

img_4301

İlgezdi, toplantının amacının Şehit Cahar Dudayev Caddesi’nde var olan ve kronik hale gelen sorunların cadde esnafı ile birlikte masaya yatırılması olduğunu belirtirken,  Muhtar Taşkın öncülüğünde bir komisyon oluşturularak imza toplanacağını ve meselenin Büyükşehir Belediyesi ile görüşüleceğini ifade etti.

Caddenin kötü görüntüsünün altını çizen İlgezdi, aydınlatma, trafik, altyapı, parkların etrafındaki haksız işgaller gibi ana problemlerin uzun zamandır çözülemediğini, cadde ile yetkinin Büyükşehir’de olması nedeniyle Ataşehir Belediyesi’nin de müdahale edemediğini söyledi.

img_4423

“Gün devletine, milletine sahip çıkma günüdür”

img_4297İlgezdi Büyükşehir’e hitaben “Ya bize devredin biz ıslah edelim, vermiyorsanız da siz bir an önce bu sorunu çözün” derken, buradaki esnafın ekonomik açıdan da bu çözüme ihtiyacı olduğunu aktardı. İlgezdi sözlerine şöyle devam etti:

“Bölgenin, mahallenin bir sorunu var. Amacımız birbirimize sahip çıkmak. Gün devletine, milletine sahip çıkma günüdür. Türkiye Cumhuriyeti hepimize lazım. Bu ülke kalkındıkça, iyi oldukça, güzelleştikçe halk da esnaf da mutlu olur. Gün bugündür. Gün birbirimize çelme atma günü değildir. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, dışarıda da bir savaş halindeyiz, ülkede gerginlik aldı başını gidiyor. Onun için toplumu germeye hiçbirimizin hakkı yok. Ne belediye başkanlarının, ne de bu ülkeyi yönetenlerin. Çünkü biz yıllardır beraber yaşıyoruz; Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ile birlikte. Birbirimizi seveceğiz birbirimize sahip çıkacağız sevgili komşularım. Ortak meseleleri ortak anlayış, ortak akıl ile çözeceğiz.”

Şehit Cahar Dudayev Caddesi’ndeki bu sıkıntıların ve çözümsüzlüğün mahalle halkına haksızlık olduğunu belirten İlgezdi: “Buraya yedi yıldır bir tek çivi bile çakılmadı. Vatandaşın çocuğunu alıp oturacağı bir yer yok. Bizim örnek olarak Ataşehir içerisinde yaptığımız çok güzel caddeler var. Burayla ilgili de farklı uygulamalar olabilir, öncelikle trafiği rahatlatabiliriz” dedi.

img_4369img_4385img_4411img_4325

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ