logo

Batı ve Kuzey Bölgelerimizde Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Batı ve Kuzey Bölgelerimizde Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelerde, Marmara, Ege kıyıları ve çevrelerinde yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Recep Kenan / itvhaber.com

Özellikle yurdun batı ve kuzey bölgelerinde etkili olacak yağışların yerel kuvvetli yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

Yurdumuzun batı ve kuzey bölgelerinde Cumartesi günü 13, Pazar günü için de 12 il için Sarı Kod ve Turuncu Kod meteorolojik uyarı yapıldı.

13 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD METEOROLOJİK UYARI

Ege, Marmara ve Trakya bölgelerindeki Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ, Yalova’nın aralarında olduğu 13 il için sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarı yapıldı.

İSTANBUL’DA YEREL KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!

Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

BURSA, YALOVA VE KOCAELİ’NDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!

Bursa, Yalova ve Kocaeli’nde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!
Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün gece saatlerine kadar Bursa, Yalova ve Kocaeli’nde kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

BATI KARADENİZ’DE YEREL KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Batı Karadeniz’de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların 12.11.2023 Pazar günü Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARA BAĞLI OLUMSUZLUKLARA DİKKAT!

Yağışlara bağlı olarak gelişebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

MARMARA BÖLGEMİZDE HAVA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölge genelinde (Edirne ve Bilecik hariç yerel olarak kuvvetli, Balıkesir çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli şiddetli olması bekleniyor. Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu, Marmara, Ege kıyıları, Manisa, Antalya, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara(Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri, İzmir’in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların, Marmara( Edirne ve Bilecik hariç), Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyi, Muğla’nın kıyı kesimleri, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:
Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat, Marmara’da yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI KOD UYARI:
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KOD UYARI
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ