logo

Battal İlgezdi, Geçersiz Oyların Yeniden Sayımı Soncu Değiştirmez

Battal İlgezdi, Geçersiz Oyların Yeniden Sayımı Soncu Değiştirmez

Yerel Seçimlerde yeniden Ataşehir Belediye Başkanı seçilen Battal İlgezdi, Ataşehir’de itiraz nedeniyle geçersiz oyların yeniden sayımının yüzde 70’inin tamamlandığını soncun değişmeyeceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seçim sonuçları ile ilgili düşüncelerini www.itvhaber.com’a aktaran Battal İlgezdi, “Kazanan Ataşehir oldu. Daha öncede söylemiştim; kaybeden kimse yok.” Dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri kesin olmayan sonuçlarına göre yeniden Ataşehir Belediye Başkanı Seçilen Battal İlgezdi, Ataşehir’de itirazlar nedeniyle devam eden yeniden sayımlar ile ilgili Recep Kenan aracılığı www.itvhaber.com okurlarına özel açıklamalarda bulundu.

YSK’NI  ATAŞEHİRDE İSTEDİĞİ SANDIK SAYILDI

Yüksek Seçim kurulu (YSK) tarafından alına kararla İstanbul’da 21 ilçede sayım kararı verilen 51 sandıktan Ataşehir’de 1306 NO’lu sandıkta sayımın tamamlandığını, oy sayımında her hangi bir değişiklik olmadığını, çetele eksikliği nedeniyle yapıldığı anlaşılan itirazın gereğinin İlçe Seçim Kurulu tarafından yapıldığını söyledi.

SAYILAN OYLARIN TAMAMI DA SONUCU ETKİLEMEZ

İlçe Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeleri geçersiz oylarına itiraz nedeniyle yapılan sayımın devam ettiğini kaydeden 31 Mart Yerel Seçimleri kesin olmayan sonuçlarına göre yeniden Ataşehir Belediye Başkanı Seçilen Battal İlgezdi, Ataşehir’de bu kapsamdaki geçersiz oyların sayımının yüzde 70’inin tamamlandığını, şu ana kadar yapılan sayımların sonucu değiştirmediğini, oyların tamamının da sonucu etkilemeyeceğini ifade etti.

İSTANBUL’DA BU SONUCA GÖRE MAZBATA VERİLECEKTİR

Seçim sonuçlarına yapılan itirazların normal karşılanması gerektiğini kaydeden Battal İlgezdi, “Bu durum demokrasinin gereğidir, geleneğidir. Hoşgörülü olacağız. Birbirimizi kırmadan, dökmeden mazbatalarımız alacağız. İtirazlar seçim kurulları değerlendiriyor. Bir karara bağlıyor. İstanbul’da da bu sonuca göre mazbata verilecektir. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. 15 000 civarında bir farkla İstanbul’da seçimi Ekrem İmamoğlu alıyor. Mazbata zamanı ile ilgili kararı YSK verecek.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ