logo

Battal İlgezdi, ‘İstanbullular Sorunumuzu Çözün Diye Oy Verdi’

Battal İlgezdi, ‘İstanbullular Sorunumuzu Çözün Diye Oy Verdi’

31 Mart Yerel Seçimler ile ilgili itirazla yapılan yeniden sayımları İlçe Seçim Kurulu’nda takip eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanının görevinin parti ayrımı yapmadan İstanbul’un bütün sorunlarını ortak bir anlayışla çözmek olduğunu vurgulayan Yerel Seçimleri kesin olmayan sonuçlarına göre Ataşehir Belediye Başkanı seçilen Battal İlgezdi, İstanbul’un düzgün yönetileceğine inandığını, İstanbullular oy verirken sorunumuzu çözün diye oy verdiğini söyledi.

İMAR YETKİSİ BÜYÜKŞEHİR, TOKİ VE BAKANLIĞINDI

Ataşehir Belediyesi’nin İmar Planlarını çıkarmıyor iddialarını yalanladığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, imar planı yetkisinin Büyükşehir’de olduğunu hatırlatarak; Yenisahra, Barbaros, Mustafa Kemal, Aşık Veysel ve yeni Çamlıca mahalleleri ile su havzası ilan edilen Ferhatpaşa mahallesi imar planı için çok mücadele ettiklerinin altını çizerek; “Yetki Büyükşehir’indi, TOKİ’nin ve Bakanlığındı. İlçe Belediye başkanlarının hiçbir yetkisi yoktu. İlçe belediye başkanı yapmıyor diye yalan söylemeye gerek yok. Bizim çatı dahi yapa yetkimiz yok.” Dedi.

PLANLAR HAZIR 6 AYDA ÇÖZECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Ekrem İmamoğlu’nun alması durumunda uyum içinde çalışarak bütün sorunları çözecekleri temennisinde bulunan Battal İlgezdi,  “Planlar hazır. Söz verdiğimiz gibi 6 ayda çözeceğiz. Ferhatpaşa su havzası olduğu için hazır değil. Mustafa Kemal, Aşık Veysel’in planları hazır.” Dedi.

SEÇİM SÜRECİNİN TAMAMLANMASIYLA ATAŞEHİR’İN İMAR PLANLARI ÇIKACAK

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesi beklenen Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir’de miting yaparken Ataşiehir’in imar planları ile ilgili sözünü hatırlatıp, taahhüdü olduğunu vurgulayan Battal İlgezdi, seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte Ataşehir’in imar planlarını çıkaracaklarını yineledi.

İSTANBULLULAR SORUNUMUZU ÇÖZÜN DİYE OY VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP gurubunun azınlıkta kalama durumuna Eskişehir örneğini veren Battal İlgezdi, “İBB Başkanının görevi parti ayrımı yapmadan İstanbul’un bütün sorunlarını ortak bir anlayışla çözmektir. Ak Partili arkadaşlarımızın sorunları olmayacak mı? Ekrem Bey gündeme almazsa nasıl gündeme alacaklar. O konuda sıkıntı yok. İstanbul düzgün yönetilecek. İstanbullular oy verirken sorunumuzu çözün diye oy verdi.” Diye konuştu.

ADALETSİZ PLANLARI ELDEN GEÇİRİP, MAĞDURİYETLERİ GİDEREREK ÇIKARACAĞIZ

Mustafa Kemal Mahallesi’nin imarın planında emsali 1.5 yapıldığı için kabul etmediklerine dikkat çeken İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros’ta emsal 2. 5 iken Aşk Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinde  emsalin 1.5 olmasının nedenini sorarak; “Yenisahra ve Barbaros’ta plan, emsal ne ise Aşk Veysel ve Mustafa Kemal’de de aynı olacak. Yenisahra ve Barbaros planlarında 5 bin mağdur var. İmamoğlu başkan olunca planları gözden geçireceğimi söylemiştim. Aynı şekilde İçerenköy’de de mağdur var. Planlar masaya yatırılıp yeniden gözden geçirilecek. Biz adaletsiz planları oturup yeni baştan elden geçirip, mağduriyetleri gidererek çıkaracağız.” Açıklamasını getirdi.

SAYIN BAKAN’IN  GEREĞİNİ YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Battal İlgezdi, İmar İskan Blokları ile ilgili açıklamasında; “Ben devletin yanındayım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bakanı… Gereğini yapacağını düşünüyorum ben Sayın Bakan’ın. Bir protokol, ciddiyet var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Büyükşehir Belediyesi protokolü var. O sorunu beraber çözeceğiz. Tek başına çözülecek sorun değil.”  İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ