logo

Battal İlgezdi ‘Komşularımız Heyecanla Planların Çıkmasını Bekliyor’

Battal İlgezdi ‘Komşularımız Heyecanla Planların Çıkmasını Bekliyor’

İBB İmar Komisyonu ve Mecliste çoğunluğun AK Parti’de olduğunu hatırlatan Battal İlgezdi, “komşularımız heyecanla bu planların çıkmasını bekliyor.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi yetki devri kararı ile ilgili açıklama yapan Battal İlgezdi: “1/5.000’lik planlar büyükşehirde şu anda hazırlanıyor. 1/Binlik plan yetkisini de Büyükşehir‘e verelim imar komisyonuna verelim, beraber çıksın diye bu yetkiyi veriyoruz.”

İBB İmar Komisyonunda ve Mecliste çoğunluk Adalet ve Kalkınma Partisi’nde. Ben onlardan da iyi niyet bekliyorum. Bu planlar önümüzdeki ay meclise geldiği geldiğinde meclisten çıkmasını ümit ediyorum. Mustafa Kemal ve Aşık Veyselli komşularımız heyecanla bu planların çıkmasını bekliyor.” Dedi.

BELEDİYE 1/5 BİNLİK PALAN OLMADAN 1/BİNLİK PLANI YAPAMAZ

1/5 binlik Nasım İmar planlarının (NİP) Büyükşehir tarafından yapıldığının altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçe başkanlarının buna uygun 1/ binlik Uygulama İmar planı (UİP) yapabileceğini ifade ederek; “İlçe başkanı ne yapar? Binlik planları yapar. 1/5 binlik plan çıkmadığından dolayı binlikleri yapamadık. Belediye Başkanı 5 binlik palan olmadan 1/binlik planı yapamaz. Belediye başkanının böyle bir yetkisi yok. Binlik planlar, 5 binlik plana uygun olarak yapılmak zorundadır.” Dedi.

1.60 EMSAL VERMİŞLERDİ. BİZ 2.5 EMSAL İSTEDİK

Hazırlanan planların emsallerinin düşük olduğunu, bölgede dönüşümü sağlayamayacağını vurgulayan Battal İlgezdi, “1/ 5 binlik plan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel‘i kurtarmıyordu. 1.60 Emsal vermişlerdi. Biz 2.5 Emsal istedik. O yüzden planın yeniden yapılması gerekiyordu.” Dedi.

HADİ BUYURUN VATANDAŞA 2,5 EMSALİ VERELİM BİRLİKTE

1/1000 ölçek Uygulama İmar Palanı (UİP) için neden acele ettiklerini, “Şimdi niye acele ettik? 1/5.000’lik planlar büyükşehirde şu anda hazırlanıyor. 1/Binlik plan yetkisini de Büyükşehir’e verelim imar komisyonuna verelim, beraber çıksın diye bu yetkiyi veriyoruz. Hadi buyurun vatandaşa 2,5 emsali verelim birlikte. İBB Meclisine 2.5 Emsal sunuyoruz.”ifadeleri ile açıkladı.

BAKANLIĞIN KARARI BİZE YENİ GELDİ

Plandaki gecikmenin gerekçesini de açıklayan Başkan İlgezdi, gecikmeye “Bu plan niye bu kadar uzadı. Bakanlığın “yapılaşmaya uygun olmayan alan” ilan ettiği bir bölge vardı. İnşaat yapılamaz diye bir bölge vardı. Yüzde 30’luk alanı kapsayan bir bölgeydi orası.  Bakanlıktan “özel tedbirle yapı yapılabilir” kararı çıkartıldı. Bakanlığın kararı bize yeni geldi.” ifadeleri ile açıklık getirdi.

İMAR KOMİSYONUNDA 5 ÜYESİ SİZDE, 3 ÜYE BİZDE

Battal İlgezdi, planda kademeli 2.5 emsal istendiğini ifade ederek, “1/1000’lik planlar Büyükşehir’de 1/5.000’lik planlarla birlikte hazırlanıyor. 3 arkadaşımız plan hazırlığında çalışıyor. Planda bölge için kademeli 2.5 Emsal istiyoruz. İmar komisyonundan geçerse Meclise gelecek. İmar komisyonunda 5 üyesi sizde, 3 üye bizde. Komisyondan bakalım ne çıkacak?” İBB Meclisi’nde ve komisyon çoğunluğunun Adalet ve Kalkınma Partisi’nde olduğunun altını çizdi.

KOMŞULARIMIZ HEYECANLA BU PLANLARIN ÇIKMASINI BEKLİYOR

Battal İlgezdi, konuşmasında “İmar komisyonunda çoğunluk Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi arkadaşlarımızda.  Komisyonu onay verirse Meclise geliyor. Mecliste de çoğunluk Adalet ve Kalkınma Partisi’nde. Ben onlardan da iyi niyet bekliyorum. Bu planlar önümüzdeki ay meclise geldiği geldiğinde meclisten çıkmasını ümit ediyorum. Mustafa Kemal ve Aşık Veyselli komşularımız heyecanla bu planların çıkmasını bekliyor.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ