logo

Battal İlgezdi, ‘Partide Bir Kıyım Hareketi Yapılıyor’

Battal İlgezdi, ‘Partide Bir Kıyım Hareketi Yapılıyor’

Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi istifasını duyurduktan sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kıyım hareketi yapılıyor” dedi.  

Recep Kenan / itvhaber.com

Aday belirleme çalışmaları süren CHP’de, PM toplantısı sonrası açıklama beklenirken, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi partisinden istifa ettiğini açıkladı.

15 yıldır, 3 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye başkanlığı görevini yaptığını hatırlatan Battal İlgezdi, “Bugün itibarıyla 1983 yılında SODEP üyesi olarak kurduğum partiden Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bugün itibarıyla istifa etmiş bulunmaktayım.” Dedi.

KURULTAYDA KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYEN TASFİYE EDİLİYOR

Ataşehir Belediyesi’nde açıklama yapan Battal İlgezdi, kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyen belediye başkanlarının tasfiye edildiğini iddia ederek; “Tabii bu istifamı kamuoyu ve basın merak ediyor. Şunun altına özellikle çizmek istiyorum; ben belediye başkanı adayı olmadığım için istifa etmedim. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.” Dedi.

PARTİMİZİN BU SÜRECİNDEKİ KIYIM HİÇBİR DÖNEMDE OLMADI

Açıklamasında “Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kıyım hareketi yapılıyor.” İddiasına yer veren Battal İlgezdi, “Ben yıllardır bu partide kurultaylar yaşadım. Birçok genel başkan döneminde kurultaylar gördüm. Partimizin bu sürecindeki kıyım hiçbir dönemde olmadı. Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verenler Türkiye’de ve İstanbul’da bütün belediye başkanları tasfiye ediliyor. İstifamın gerekçesi budur.” Diye konuştu.

ÖN SEÇİM SÖZLERİNİN HEPSİ LAFA KALDI

İlgezdi, ön seçim ile ilgili açıklamasında,“Grupta verilen ön seçim sözlerinin hepsi lafa kaldı. Hiç bir yerde ön seçim ve eğilim yoklaması yapılmadı. Partinin grup toplantısında söylendi bitti.” İfadesine yer verdi.

ANKETLERDE %52 İLE %58 ARASINDA SEÇİMİ KAZANIYORUM

İmamoğlu ile görüşmesini paylaşan İlgezdi, “Bugün sabah beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı çağırdı. Benimle bir saat görüşme yaptı. Neden Ataşehir belediye başkanı adayı olamayacağımı sorduğumda; anketlerde başarısız çıktığımı ifade eden şeyler söyledi. Ben şu ana kadar en az 6 anket yaptırdım. %52 ile %58 arasında seçimi kazanıyorum, bütün partiler aday çıkarmasına rağmen…” dedi.

ATAŞEHİR’DE ORTAK KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR ADAY OLMALI

İlgezdi, tasfiye iddialarını dile getirerek, “Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Bu çok açık ve nettir. Mesele benim Belediye Başkanı olmam değil. Ben, -arzu ederseniz aday olmam ama Ataşehir’de ortak kabul edebileceğimiz bir aday olmalı- dedim.” Adayın ortak belirlenmesini önerdiğini söyledi.

BANA SORMADINIZ; ÖRGÜTE, İLÇE BAŞKANINA SORUN

Başkan İlgezdi, “Benim ilçe başkanım 24 saat çalışarak katkı koymaya çalıştı partisine… Hadi bana sormadınız Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütüne, ilçe başkanına sorun.” Dedi.

KARADENİZ LOBİSİ ETKİLİ OLDU, BÜROKRATLAR ADAY OLDU

Başarısızlık iddialarını da yanıtlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ben başarısızım! Peki 30 senedir Belediye Başkanlığı yapanlar çok mu başarılı? Diğer belediye başkanı çok mu başarılı? Çok açık bir biçimde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Bunu gördüm; bunun için istifa ettim. Bundan sonrası için sahada arkadaşlarla görüşeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Benim hiç kimseyle bir problemim yok. Ama ne hikmetse bir Karadeniz lobisinin etkili olduğu, bürokratların belediye başkanı adayı oldu bir dönem yaşıyoruz. Seçim sonuçlarını beraber yaşayacağız. Ben Battal İlgezdi olarak sahadayım. Bir Nisan sabahı hem Ataşehir’e hem de İstanbul’a bakacağız.” Diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ