logo

BAYGIN BULUNAN İBRAHİM ERKAL BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞ

BAYGIN BULUNAN İBRAHİM ERKAL BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞ

Evinin otoparkında baygın halde bulunan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan, 2.5 saat süren bir ameliyat geçiren İbrahim Erkal’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Hastaneden İbrahim Erkal’ın sağlık durumu ile ilgili yapılan açıklamada ‘Değerli sanatçımızın son derece ciddi beyin kanamasının olduğu saptanmış olup, hastamız derin koma durumundadır’ ifadeleri kullanılmıştı.

Erkal yaklaşık 2.5 saat süren bir ameliyat geçirdi. Doktorlar kanama olan bölgenin temizlendiğini ve ilk 72 saatin çok önemli olduğu belirtti.

Ünlü sanatçı İbrahim Erkal, Maltepe Başıbüyük’te bulunan evinin girişinde baygın bir halde bulunmuştu. Oturduğu sitenin güvenlik görevlileri tarafından bulunan İbrahim Erkal, önce Kartal Dr.Lütfi Kırdar Eğitim hastanesine, ardından da Beşiktaş’ta özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, beyin kanaması geçiren ve ameliyata alınan İbrahim Erkal’ı olay gecesi evinin önüne bırakan valenin bilgi sahibi olarak ifadesini aldı.

İBRAHİM ERKAL KİMDİR?

Şarkıcı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal; 10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum Narman’da dünyaya geldi. Altı kardeşin en büyüğü olan Erkal, müziğe kendi kendine ilkokul yıllarında bağlama, mandolin ve flüt gibi müzik enstürmanları çalarak başladı. Lise öğretimini bitirdikten sonra Musa Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi binasında solfej ve nota dersleri almaya başladı. Geceleri ise Ankara’nın çeşitli yerlerinde sahne alıyordu.

1984 yılında İbrahim Güzelses adıyla “Sarhoş Baki (Erzurum Türküleri)” adlı ilk albümünü çıkardı. Fakat sesini duyuramadı. 1994 yılının ilk ayında kendi adıyla çıkardığı ilk albümü Tutku adlı albümünü yayınladı. Bu albümle sesini duyurmayı başardı ve müziğiyle insanların ilgi odağı oldu.

1995 yılının ilk aylarında Sıra Bende/Aklımdasın adlı ikinci albümünü yayınladı. Albümdeki, “Sevmesende Olur” ve “İnsafsız” gibi şarkılar ön plana çıktı.

1996 yılının yaz aylarında üçüncü albümü Gönlünüze Talibim’i çıkardı. Canısı yayınlandığında albüm büyük bir patlama yaşadı. Albüm listelere girdi ve satışları oldukça yükseldi. Albümdeki bir şarkı hariç hepsinin sözü İbrahim Erkal’a aitti. Daha sonra albümden “Erzurum’a Gel” adlı şarkı yayınlandı. İbrahim Erkal, ülke çapında tanındı. Albümün büyük başarısından sonra, Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde dört dalda aday gösterildi ve ikisini kazanarak geceden iki ödülle birden ayrıldı.

1997 yılında Canısı adlı TV filminin baş rolünde Emine Ün ile birlikte oynadı. Film yayınlandığı gün çok reyting alınca dizi olarak yayınlanma kararı alındı. Aynı yıl Canısı adıyla dizi olarak yayınlanmaya başlandı.

İbrahim Erkal, 1998 yılında dördüncü albümü Sırılsıklam’ı çıkardı. Albümün adını taşıyan parçanın Eylül 1998 tarihinde dizisi yayınlanmaya başladı. 5 Ocak 2000 tarihinde beşinci albümü De Get Yalan Dünya’yı çıkardı.

2001 yılında bu sefer Su Gibi albümü ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Erkal’ın bu albümünü Aşkname, (2002), Gönül Limanı (2004), Yüreğinden Öpüyorum – Gülüm (2006), Aranağme (2008), Burnumda Tütüyorsun (2011) ve Nefes 1 (2015) takip etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ