logo

BELEDİYE METRUK İNŞAATTAKİ YOLU AÇIYOR

BELEDİYE METRUK İNŞAATTAKİ YOLU AÇIYOR

0İçerenköy’de Bostancı Köprüsü’nün yakınında ihtilaf nedeniyle yıllardır intikal ettiği yargının kararını beleyen metruk haldeki site inşaatı içerisindeki imar yolu trafiğe açılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’in İçerenköy Mahallesi’nde yıllardır metruk halde bekleyen inşaat halindeki site bölgede yaşayanları rahatsız ediyor.  Bölgede çevre ve yol düzenlemesi yapılamadığından trafiği de olumsuz etkiliyor.

Etrafı paravanla çevrilen içinde çeşitli suç unsurlarını da barındırabilecek yapıdaki yarım kalan site inşaatı, yıllardır yargıda. Müttehhitinin iflas ettiği toprak sahibi ile diğer ortaklarının ihtilaflı olduğu iddia eden ve bu nedenle yargıya intikal ettiği bilinen iş merkezi olarak inşaatına başlanan bu site ile ilgili yerel hukuki işlemlerin tamamlandığı, yapılan itirazla Yargıtay’a intikal ettiği edinilen bilgiler arasında. Yargıtay yapılan itirazı inceleyerek inşaatın geleceği ile ilgili itirazı karara bağlayacak.

İçerenköy’deki yarım kalan inşaat bölge için barındırdığı çeşitli tehlikelerin yanında, trafiğin de akışını engelliyor. Sonunda bu duruma müdahale eden Ataşehir Belediyesi site içerisinden geçen planda da var olan imar yolunu açarak trafiği rahatlatma çalışmasına başladı.

Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışma ile imar yolunu  trafiğe açmaya hazırlanırken Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri de çevre düzenlemesi faaliyetini yürütüyor.

Yapılan çalışma ile ilgili görüşünü aldığımız Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, bölgedeki metro çalışmaları ile sıkışan trafiğin o bölgede şiştiğini, geri basmaların yaşandığını, İçerenköy’deki dönüşte sıkıntıların yaşandığını kaydederek, planda var olan imar yolunu açarak bölgenin trafiğini rahatlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin kağıt toplayıcılarını düzene soktuğunu söyleyen Deniz Kutlu, kendilerinin de yaptıkları çalışmayla imar yolunu trafiğe açacaklarını kaydetti.

Alanda görüş almak istediğimiz toprak sahibinin temsilcisi konuşmak istemediğini ifade ederken konunun yargıda olduğunu, Yargıtay tarafından verilecek karın beklendiğini söyledi.

İnşaattan dükkan aldıklarını ifade eden bir başka hak sahibi ise, parasını peşin ödeyerek aldıkları dükkanlarını teslim alamamaktan yakınırken müteahitin iflası ile ilgili şaibelerin olduğu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ