logo

Beşiktaş Meydan Coşkusu, Süper Kupa Tepkisiyle Birleşti

Beşiktaş Meydan Coşkusu, Süper Kupa Tepkisiyle Birleşti

Yenileme çalışmalarını tamamlanan Beşiktaş Barbaros Meydanı ve Barbaros Bulvarı Prestij Caddesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla açıldı.

İstanbullular, dün akşamki Süper Kupa rezaletinin ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısıyla, tepeden tırnağa yenilenerek hizmete açılan Beşiktaş Meydanı’nda buluştu.

BEŞİKTAŞ MEYDANINA KAVUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yıllardır dokunulmayan Beşiktaş Barbaros Meydanı ve Barbaros Bulvarı Prestij Caddesi yenileme çalışmalarını tamamladı. Beşiktaş’a yeni bir meydan ve çehre kazandıran projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen açılış töreni; CHP TBMM Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

‘Mustafa Kemal Atatürk Her Zaman Kazanır’ sloganıyla düzenlenen açılış töreninde konuşan İmamoğlu, “Bugün burada birleştik. Bu bütünleşmenin harcı, yine Mustafa Kemal Atatürk oldu, yine Türk bayrağımız oldu, yine İstiklal Marşımız oldu. Biz hem milli inançlarımıza hem dini inançlarımıza yapılan her saldırıya karşı topyekun bir oluruz, bir olacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk gibi, tarihinden gelen bütün değerlerini koruyacak bir millet olacağız. Öyle kafasını kuma sokan asla olmayacağız. İstanbul’da ‘fetret devri’, 2019’da kapandı; yatırım ve atılım dönemi başladı” dedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde sırasıyla, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

“16 MİLYON İNSANA ÇOK YAKIŞAN BİR MEYDANI HİZMETE AÇIYORUZ”

Konuşmasına, “Ne güzel sizlerle burada olmak ve bir olmayan meydanı hep birlikte meydan haline getirmenin keyfini yaşamak” sözleriyle başlayan İmamoğlu, “Burayı hatırlıyorsunuz, biliyorsunuz. Evet, Beşiktaş Meydanı, meydan değildi. Büyük bir kısmı arabalarla işgal altındaydı, otobüsler vesaire. Orada bir köprüyü hatırlıyorsunuz. Yukarıdan bir köprü geçiyordu ve aslında köprü, uzun yıllardır pek de işe yaramayan bir köprüydü. Üstünden araba geçtiğini nadiren görürdünüz. Hatta büyük bir bölümü otoparka dönmüştü. Biz gelir gelmez, bu ihmal edilmiş köşeleri tespit ederek, ‘Süreci nasıl çözeriz’ anlayışını ortaya koyup, arkadaşlarımla yoğun bir çalışma sürdürdük. Ve pırıl pırıl bir meydan oluştu” ifadelerini kullandı. İstanbul Boğazı manzaralı meydanın geçmiş yıllarda işgal altında olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Meydanın, neredeyse adım atacak bir köşesi bile olmayan şekliyle ne kadar yakışıksız olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Hem Beşiktaş’a, Beşiktaşlıya hem de 16 milyon insana çok yakışan bir meydanı hizmete açıyoruz” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ