logo

BEYÇANDER, Beykozlu Çankırılıları Sılayla Buluşturdu

BEYÇANDER, Beykozlu Çankırılıları Sılayla Buluşturdu

Bilal Karabacak başkanlığında Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEYÇANDER) düzenlediği gezi ile sılayla buluşturduğu İstanbullu Çankırılılar özlem giderdi.

Beykoz’dan yola çıkan Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEYÇANDER) kafilesi, gerçekleştirilen Çankırı ziyareti ile memleket özlemlerini giderdiler.

Bilal Karabacak başkanlığında Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEYÇANDER) tarafından düzenlenen İstanbullu Çankırılıların sılayı rahim yaptığı, memleket hasreti giderdiği Çankırı gezisine, İstanbul’dan gelen yaklaşık 50 Çankırılı, 5 bin yıllık Çankırı Tuz Mağarası, Ilgaz Dağı, Çankırı Kalesi, Taşmescit, Emin Karatekin Türbesi, Orta Höyük Yeraltı Şehri, Roma döneminden kalma Sakalin Kayalıkları, Osmanlı eseri Tarihi Çankırı Çamaşırhanesi, Buğday Pazarı, Çivitcioğlu Medresesi, Çankırı Müzesi ve Uçak Çocuk Kütüphanesi’ni rehber eşliğinde gezdi.

İstanbul Beykoz Çankırı Derneği (BEYÇANDER) olarak Çankırı’yı tanıtmaktan gurur duyduğunu aktaran Bilal Karabacak, “Her zaman bizlere destek veren, bizi yalnız bırakmayan Orta Kaymakamı Cihat Abukan, Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede, Sakaeli muhtarımıza, Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan’a, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve yardımcılarına, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk’e ve Atkaracalar Belediye Başkanı Harun Oflaz’a bir kez daha teşekkür ediyorum.” Dedi.

Beykoz’dan yola çıkan Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEYÇANDER) kafilesi, Yaylakent Orta İlçesi Kaymakamı Cihat Abukan ve Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede, Beykoz kafilesini karşılayarak kendilerine sabah kahvaltısı ikram ettiler. Kahvaltı sonrası Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede, Beykoz Çankırılılar Derneği Başkanı Bilal Karabacak ve Orta İlçesi Kaymakamı Cihat Abukan yapılan ziyaretin Çankırı’nın tanıtımına katkısının altını çizdiler.

Orta İlçesi’nin ardından Hüyük Köyü Yer Altı Şehrini özel izin ile ziyaret eden Çankırılılar, Sakaeli Peri Bacalarını ziyaret etmek üzere oradan ayrıldı. Sakaeli köyü üzerinden Sakaeli Peri Bacalarının doğal güzelliklerini inceleyen BEYÇANDER kafilesi doğal güzellikleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Belediye Başkanı Faik Özcan karşıladığı Şabanözü ilçesinde eski çamaşırhane ziyaret edildi. Belediye Başkanı BEYÇANDER kafilesini öğle yemeği vererek ağırladı.

Çankırı Merkez’e geçen kafile Çankırı Belediyesi’nin BEYÇANDER gurubu için görevlendirdiği Çankırı’nın değerlerini aktaran rehber Cumhuri Sezgin ile birlikte Çankırı Kaya Tuzu Mağarası ziyaret edildi. Rehber Cumhuri Sezgin’in sunumuyla, tuzdan yapılan heykelleri ve mağaranın içerisinde ölen, rutubetsiz ortamda günümüze kadar bozulmadan korunan ve fosilleşen eşek iskeleti ve sergilenen diğer hayvan dolguları ilgiyle izlendi.

Çankırı İletişim Müzesi ziyareti ile başlayan şehir merkezi gezisinde tarihi Çamaşırhane ziyareti etmeyi ile devam etti. Çankırı Belediye Başkanlığı tarafından verilen akşam yemeğinden sonra Çankırı Kalesi, kalede bulunan Çankırı’nın fatihi Emir Karatekin Türbesi ziyaret edildikten sonra Cam terasından Çankırı’yı seyrettiler.

Geceyi Öğrenci yurdunda konaklayarak geçiren Çankırı Beykozlular Derneği (BEYÇANDER) kafilesi, Çankırı Belediyesi tarafından verilen kahvaltı sonrasında, Cumhuri Sezgin rehberliğinde Buğday Pazarı Medresesi ve Çivitçioğlu Medresesi ziyaretlerini gerçekleştirdi. Ziyaret edilen Prof. Dr. Kamil Rıfkı Urga Çankırı Araştırma Merkezi’nde Çankırı tarihine ışık tutan belge ve bilgiler paylaşıldı.

Çankırı Merkez ziyaretinin tamamlanmasından sonra Çankırı ve ülkemizin önemli kış ve doğa turizmi merkezi olan Ilgaz İlçesi Yıldıztepe Kayak Tesislerine geçildi.

Bakımda olduğu için çalışmayan teleferiğe binemeyen kafile doğal güzelliğin ortasında, Ilgaz Belediyesi tarafından konuklarına yörenin lezzetlerinden Keşkek ikramında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ