logo

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Tatlı Başladı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali Tatlı Başladı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Lokum Workshopu ile başlayan ilk günü, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy lokum sardı ve ikram etti.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin ilk günü, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı Lokum Workshopu ile renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy Lokum Sardı, İkram Etti.

Galataport Paket Postanesi’nde yer alan Ottoman 1860’ta lokum üretimi ve çeşitleri hakkında bilgi alan Bakan Ersoy, hamur halinde bulunan lokumu sararak ikram etti.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başladı. Festivalin ilk günü Galataport İstanbul’daki etkinliklere ve renkli görüntülere sahne oldu. Galataport’ta “Duvarları Aşmak” başlıklı sergiyi gezen Bakan Ersoy ardından Paket Postanesi’nde yer alan Ottoman 1860 mağazasını ziyaret etti ve lokum üretim merkezini gezerek incelemelerde bulundu. Bakan Ersoy, Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Galataport Genel Müdürü Erdem Tavas ve beraberindeki heyete, Ottoman 1860 markasının sahibi Akkent Şekerleme Yönetim Kurulu üyeleri Kadir Akkent ve Selim Akkent eşlik etti ve üretimini yaptıkları Osmanlı lezzetleri hakkında bilgi verdi.

Altınlı Lokum İlgi Gördü

Lokum Workshop’una katılan Bakan Ersoy, hamur halinde bulunan lokumu sardı ve uzmanlar eşliğinde uygulamalı lokum yaptı. Patenli ürünleri Altınlı Lokum hakkında bilgi alan Bakan Ersoy, kültür mirasımız Türk lokumunu gelecek nesillere taşıdıkları ve dünyaya duyurdukları için Kadir ve Selim Akkent’i tebrik etti. 

Akkent Şekerleme 4. kuşak temsilcisi olarak Ar-Ge ve son teknoloji üretim sistemleriyle dünyaya açıldıklarından söz eden Kadir Akkent, helva üretiminden lokuma ve sonrasında da Osmanlı lezzetlerine uzanan şirketlerinin büyüme hikayesini paylaştı. Akkent, “Dedelerimiz Afyon’da önce helva ardından da lokum üretimine başlıyor. Babalarımız işi küçük yaşta çırak olarak çalıştıkları dedelerimizden öğreniyor. Daha sonra küçük bir işletmede kendi işlerini kuruyor, yeni ekipmanlar alarak lokum üretmeye başlıyor. Geleneksel sade, güllü ve fındıklı lokumla birlikte çöveni de tariflerine ekleyerek lokumu daha da lezzetli bir ürün haline getirip Sultan Lokumu’nu üretiyorlar” diye konuştu. 

2000’li yılların başında yeni ürün ve markalarla hem yurt içi hem de yurt dışına açılma sürecini başlattıklarını anlatan Selim Akkent ise, dünyanın pek çok ülkesine ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek 250 çeşit lokum ürettiklerini ve Osmanlı lezzetlerini Ortadoğu, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Asya’ya taşıdıklarını aktardı. 

Bakan Ersoy ve beraberindeki heyete, lokum eşliğinde kahve ikramı yapılırken Altınlı Lokum ile isimlerinin yazılı olduğu ve Anadolu’nun geleneksel motiflerinin işlendiği mendiller ve kese hediye olarak taktim edildi. Bakan Ersoy ve heyet, sergi açılışını gerçekleştirmek üzere mağazadan ayrıldı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ