logo

BLC Creative Studio İstanbul’da Açılıyor!

BLC Creative Studio İstanbul’da Açılıyor!

İnovasyon ağını genişleten Bunge Loders Croklaan, büyüyen Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarında müşteri yeniliklerini hızlandırarak, İstanbul’a “Creative Studio” kuruyor.

Sıvı ve katı yağların gıda sektöründeki kullanımında bir dünya lideri olan Bunge Loders Croklaan (BLC), Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya odaklanmasının bir parçası olarak, bölgedeki müşterilerine hizmet vermek için, dünya çapındaki inovasyon ağını genişletiyor. İstanbul’da Bunge Türkiye ofisinin yanında bir creative studio açıyor.

Son teknoloji ürünü olan bu stüdyo, duyusal çekiciliği olan, canlı yeni tatlar ile ve sürekli gelişen trendlerin önünde yer alarak, bölgedeki şekerleme ve fırıncılık üreticilerini, yöresel lezzetleri karşılamak amacıyla, heyecan verici yeni çözümlerin geliştirilmesinde ve tasarımında, yenilikçi ürünler oluşturmak için bu üreticilere yerinde destek sağlayan dinamik bir atölye ortamıdır.

“Hedefimiz, müşterilerimize daha yakın olmak ve onlarla birlikte çalışarak ürün geliştirme ve pazara sunma sürelerini kolaylaştırmaktır.” diyen Bunge Loders Croklaan EMEA Inovasyon Direktörü Renee Boerefijn sözlerine şu şekilde devam ediyor: “İster dengeli beslenmeye öncülük eden ürünler olsun, ister keyif veren kaçamak tatlar olsun, yaratıcı stüdyolarimiz sayesinde, müşterilerimize rekabetin en ön sıralarında yer alma şansı sunmaktayız. Bu stüdyolar şirket olarak kim olduğumuzu gösteren ve geliştirmeye olan bağlılığımızın temeli olan ‘Birlikte Yaratalım’ kavramının fiziksel birer temsilidir. Yeni ürünlerin yaratılmasına ilişkin etkili fikirlerin dile getirilmesi amaçlı kullanılacak ve bölgesel müşterilere rehberlik edecek bir dizi yeni stüdyolar da kurulum aşamasındadır.

Boru hattında, hepsi de bölgesel müşterilerimize fikirlerin yeni ürünler kazanmaya etkili bir şekilde çevrilmelerine rehberlik etmek üzere tasarlanmış bir dizi yeni stüdyo yer alıyor.”

ORTA DOĞU’NUN YENİLİKÇİ ÜRÜNLER İÇİN BÜYÜYEN ARZUSU

Türkiye’nin genel şekerleme pazarı tahminen 3,5 milyar dolar değerinde… Araştırma grubu Euromonitor, 2021 yılı sonuna kadar % 14,3 değerinde ağız sulandıracak bir büyüme tahmin ediyor. Türkiye,% 11,5’lik bir payla Doğu Avrupa’nın tüm şeker pazarının büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Üstelik Türkiye gelişen tek pazar da değil. Innova Market Insights verileri, büyüyen bir tatlı damağına sahip Orta Doğu nüfusuna işaret ediyor. Bu küresel araştırma grubu, 2018 ve 2019 lansmanlarını karşılaştırarak, çikolata ve bisküvinin üst kategorileri oldugu fırıncılık ve şekerleme sektörlerindeki ürün lansmanlarının sırasıyla +%23 ve +%20’lik bir artış gösterdiginibelirtmektedir. İnovasyon da bu bölgede artmaktadır. Bölgesel lezzetler olan helva, humus ve labne peynirin bisküvi ve kekler ile birleşimi yeni trendler arasındadır…

Gıda Trendlerini Takip Ediyor!

Yaratıcı stüdyoların sonuncusu olan İstanbul Creative Studio, bölgedeki uzman ekibin desteği ile Türkiye Uygulama & Teknik Destek Yöneticisi Öznur Köse tarafından yönetiliyor. Le Cordon Blue gibi yenilikçi ağlarla işbirliği yaparak, bölgesel müşterileri ile birlikte gıda uygulamalarını hızlandırmaya, fırıncılık, şekerleme, mutfak ve süt kategorilerinde ortak çözümler üretmeye hizmet etmeye odaklanıyor. Creative Studio ayrıca, ürünlerin SAFA, trans yağlar ve gıda güvenliği de dahil olmak üzere yeni düzenlemelere göre yeniden formülasyonu gibi spesifik konularda da eğitim desteği sağlıyor.

Öznur Köse, “Yaratıcı stüdyolarımızdan birinde uzman bir ekiple çalışmak heyecan verici bir deneyim. İstanbul’daki yeni stüdyo artık Bunge’nin Türkiye’deki en kapsamlı kanalıdır ve bu durum, bölgedeki müşterilere geniş uygulama yelpazesine sahip bitkisel yemeklik yağlar ve özel çözüm olanaklari sağlamaktadır.” diyor.

Creative Studio’nun İstanbul’daki ilk açılış lansmanı Ekim 2020 olarak planlanıyor. Firma, açılış etkinliğinde yeni ve mevcut müşteriler ile tanışacağının heyecanını yaşarken, açılış günü için tüm sağlık önlemlerinin alınacağını ve workshop alanları dahil, tüm stüdyonun Covid-19 direktiflerine uygun olarak sterilizasyonu sağlayacağını belirtiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ