logo

Bora Yörükoğlu, Başkanlık Koltuğunu Asya Kara’ya Devretti

Bora Yörükoğlu, Başkanlık Koltuğunu Asya Kara’ya Devretti

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu 23 Nisan’da koltuğunu bir süreliğine sembolik olarak bayramlaşmaya gelen partilinin kızı Asya Kara’ya devretti.

Recep Kenan/itvhaber.com

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, Ulu Önder Atatürk’ün 23 Nisan kutlamalarında makamını bir süreliğine küçük bir çocuğa devrettiğini hatırlatarak, çocuklara güvenin en güzel ifadesi olan bu gelenek günümüze kadar devam ettiğini söyledi.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Yük. İnş. Müh. Bora Yörükoğlu mesajında, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” İfadeleri ile 23 Nisan’ı kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir.” Sözünü hatırlatan İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında, “Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” Dedi.

23 NİSAN TBMM’NİN AÇILDIĞI KUTLU TARİH

Bora Yörükoğlu mesajında 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı kutlu bir tarihtir. Henüz Kurtuluş Savaşı sürerken, ulusumuzun egemenliği ilan edildi. Bu tarihten itibaren halkın seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kendisini yönetmeye başladı. Ulu Önder Atatürk böylesine önemli bir olayın kutlanması gerektiğini düşünerek 23 Nisan’ı ulusal bayram olarak ilan etmiş ve daha sonra da bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.” İfadelerine yer verdi.

ÇOCUKLARA GÜVENİN EN GÜZEL İFADESİ

Yörükoğlu, 23 Nisan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ulu Önder Atatürk çocukları bir milletin ilerlemesinin temel taşı olarak görürdü. Daha Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak şeyin, iyi eğitimli çocuklar, gençler ve onların aydınlık fikirleri olduğunu fark etmişti. Onlara her zaman çok değer verir ve güvenirdi. Hatta Cumhuriyet’in 10. yılındaki 23 Nisan kutlamalarında makamını bir süreliğine küçük bir çocuğa devretmesi bu güvenin en güzel ifadesidir. Bu gelenek günümüze kadar devam etmektedir.”

İYİ PARTİ ATAŞEHİR İLÇE BAŞKANI ASYA OLDU

Atatürk’ün uygulamasını hatırlatan İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu da bu geleneği devam ettirerek koltuğunu bir süreliğine bayramlaşmaya gelen partilinin kızı Asya Kara’ya devretti.

Kısa bir süreliğine İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı olan Küçük Asya daha çok park, yeşil alan, hayvanlar için özgürlük ve çocuklar için güzel projeler yapılması talimatı verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ