logo

Bora Yörükoğlu, ‘Partimize Çok Ciddi Bir Teveccüh Var’

Bora Yörükoğlu, ‘Partimize Çok Ciddi Bir Teveccüh Var’

Ataşehir’de yerel basınla bir araya gelen İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, “Seçim çalışmalarımız daha yoğunlaşacak. Hedefimiz Partimizi iktidar yapmak.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kasım ayı sonunda gerçekleştirilen İyi Parti Ataşehir İlçe Kongresinde ilçe başkanlığı görevine seçilerek güven tazeleyen Bora Yörükoğlu, ilçe başkanlığındaki kahvaltılı toplantıda basınla buluşarak gündemi değerlendirdi. 

Başkanlık divanı ile birlikte yerel basın karşısına çıkan İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, Ataşehir ve genel siyaset ile ilgili gündemi değerlendirdi. İlçe teşkilatı çalışmalarındaki gözlemlerini paylaşan Yörükoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Seçim ve sandık güvenliği konusundaki soruları yanıtlayan İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, sandık güvenliği konusunda tedbirlerin alındığını, ıslak imzalı tutanakların toplanmasına özen gösterileceğini, ama tüm olumsuzlukları da yenecek bir sonuç ile seçimi almak için çalışacaklarını kaydetti.

SEÇMEN KÜTÜKLERİNİ TARIYORUZ

Bora Yörükolğlu, “Seçmen kütüklerini tarıyoruz. Mahalle bazında nüfus kıyaslamasını yapıyoruz. Anormal farklılıkları tespit etmeye çalışıyoruz. Altılı masa paydaşları seçmen kütükleri ile ilgili çalışma yapıyor. 6 Partinin ortaklaşa yürüteceği çalışmalar karşılaştırılacak.” Diye konuştu.

BAĞIMLILIK ATAŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ GÜVENLİK SORUNLARINDAN

Bağımlılığın Ataşehir için önemli güvenlik sorunlarının başında yer aldığına işaret eden Bora Yörükoğlu, bağımlıkla mücadelenin ilçe başkanlığı ve Ataşehir ölçeğin aştığını ilgili devlet kurumlarının çalışması ile çözüleceğini vurguladı. Maddeye ulaşımın kolay olması ve ucuz olmasının mücadeledeki olumsuz etkisine dikkat çeken Yörükoğlu, sınırlardaki zafiyetin maddenin ülkemize girişini engellemediğini kaydetti.

İL VE İLÇELERDE KONGRE SÜREÇLERİNİN TAMAMLANDI

İl ve ilçelerde kongre süreçlerinin tamamlandığının altını çizen İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, kongre sonrası ilçe yönetimi ile birlikte Ataşehir’in 17 mahallesinde mahalle yönetimlerinin oluşturulmasını da tamamladıklarını ifade etti.

BAŞKANLIK DİVANI İLE BASIN TOPLANTISI

İlçe başkanlığında gerekleştirilen basın toplantısına İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu ile birlikte “Başkanlık Divanı”nı oluşturan Kurumsal İlişkiler Başkanı Yeşim Aki, Kadın Kolları Başkanı Ayfer Boztepe, Siyasi İşler Başkanı Selçuk Yüce, Basın ve Halkla İlişkileri Başkanı Hüzün Yücel, Spor Komisyonu Başkanı Burhan Yılmaz ve Gençlik Politikaları Başkanı Yusuf Uzun katıldı.

“İKİ YAKA İSTANBUL” PROJESİYLE HER HAFTA BİR MAHALLE ZİYARETİ

“İki Yaka İstanbul” projesi kapsamında yürütülen çalışmalara dikkat çeken İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, açıklamasında, “İki Yaka İstanbul” projesi kapsamında teşkilatlarımız ile her hafta bir mahalleye ziyaret ederek hem esnaflarımızı hem de vatandaşlarımızı dinledik. Kadın politikaları başkanlığımız, gençlik kolumuz mahalledeki dernekleri ziyaret ediyor. Kadınlara ve gençlere yönelik yapabilecekleri bir aktivite varsa onları sivil toplum kuruluşları başkanlığımız ile paylaştılar. Her hafta bir mahalle üzerinden bu projeyi yürüttük.” Dedi.

17 MAHALLEMİZİ TEK TEK, ÇOK DETAYLI OLARAK GEZDİK

Mahalle çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Yörükoğlu, çalışmalar ile ilgili  yaptığı açıklamada, “İki Yaka İstanbul” projesini bu hafta itibariyle sonuçlandırmış olacağız. 17 mahallemizi de tek tek çok detaylı olarak gezdik. Bununla paralel yeni yönetimle birlikte yeni bir teşkilat yapılanması oluşturduk. Her mahallemizde Mahalle Başkanlığı ve onunla paralel 10 kişilik bir mahalle Başkan yardımcılıklarından oluştu.” İfadelerine yer verdi.

ÜYE ÇALIŞMALARIMIZA FARKLI MAHALLELERDE DEVAM

“İki Yaka İstanbul” projesi çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bora Yörükoğlu, “Şu ana kadar 2500 ile 3000 hane, 1000’in üzerinde esnaf, 50’nin üzerinde STK ziyareti gerçekleştirdik. Üye sayımız 5500. Üye çalışmalarımız farklı mahallelerde devam ediyor.” Dedi.

SANDIK GÜVENLİĞİ KONUSUNDA SIKI BİR ÇALIŞMAMIZ VAR

İyi Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, basın toplantısındaki açıklamalarında şu ayrıntılara yer verdi:

“Seçimlere yönelik çalışmaların sonucu sandık güvenliği konusunda da sıkı bir çalışmamız var. Malumunuz bizİ Parti olarak bu seçimde sandığa kendimiz görevli koyacağız. Bütün sandıkların doğru korunması anlamında görevlilerin belirlenmesi, o kişilerin eğitimlerinin tamamlanması aşamasında. Hatta yedekleriyle birlikte o çalışmayı şu anda başlamıştır durumdayız. Çok kısa sürede rahatlıkla seçime gidebilecek noktaya gelmiş olacağız.”

“PARTİMİZE ÇOK CİDDİ BİR TEVECCÜH VAR”

“Mahallelerdeki seçim çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu arada ciddi üye çalışmalarımız var.  Belki denk gelmişsinizdir; bizim üyelik karavanımızla farklı mahallelerde üye çalışması ve tanıtım çalışmamız devam ediyor Örnek Mahallesi İçerenköy Mahallesi’nde… Şu anda da Atatürk Mahallesi’nde üyelik çalışmalarımızı yapan, tanıtım karavanımız var. Orada da insanlarımıza buluşup, partimizin politikaları hakkında bilgi verip, isteyenleri de partimize üye yapıyoruz. Partimize ok ciddi bir teveccüh var.”

BİZE YANSITILAN PROBLEM EKONOMİ…

“17 maliyetimizdeki çalışmalarımızda esnafımıza ve halktaki en büyük gördüğümüz problem ya da bize yansıtılan problem ekonomi… Ekonominin değişik dalları var ama hayat pahalılığı bir numara. Kiralardaki artışlar çok insanlarda sıkıntı yaratıyor. Eğitim harcamalarının yükselmesini ekonomi üst başlığında topluyoruz. Ama baktığınızda pahalılık çok farklı insanlara farklı yönden yansıyor. Esnafımızda da bu çok büyük sıkıntı. Herkes açıkçası seçimlere odaklanmış durumda, seçimleri bekliyor.”

VATANDAŞLARIMIZIN BİZDEN DE BÜYÜK BEKLENTİLERİ VAR

“Vatandaşlarımızın bizden de büyük beklentileri var. Bizde bu beklentileri karşılayabilmek için elimizden gelen çalışmayı yapmaya devam ediyoruz. Malumunuz bizim İl ve ilçe seçimlerimizde tamamlandı. İlde nir önceki il başkanımız Sayın Buğra Kavuncu genel merkezde, Genel Başkan Baş Danışmanı oldu. Seçimde propagandalardan sorumlu olacak.  Sayın Coşkun Yıldırım il başkanımız oldu.”

ANKETLERDE BİLE CİDDİ SAPMALAR OLABİLİR

“Kamuoyu anketleri ile fikirlerini açıklama konusunda insanlar tedirgin ve geri duruyorlar. Anketlerde bile ciddi sapmalar olabilir. Ataşehir’de İYİ Parti’nin oyunu İstanbul ve Türkiye geneli ortalaması olarak arttırmak için çalışıyoruz.”

Z KUŞAĞININ OY KULLANABİLMESİ İÇİN ULAŞIM DESTEĞİ

“Seçim takvimindeki olumsuzluklara bağlı olarak adresinden uzaktaki Z kuşağının oy kullanabilmesi için ulaşım desteği çalışmaları hakkında bilgilendirme olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerindeki ittifak başarısı örnek olacak çalışmalarımıza. Islak imzalı tutanakları koruyacağız. En kısa sürede ileteceğiz. Sandıktan çıkan sonucu, doğru bir şekilde işleyeceğiz. Z kuşağının oy kullanmasına yönelik Altılı Masa ve partimizin ortak çalışmamız var.”

HEDEFİMİZ İYİ PARTİYİ İKTİDAR YAPMAK

“Seçim takvimi ile birlikte çalışmalarımız daha yoğunlaşacak. Hedefimiz İyi Partiyi iktidar yapmak. Seçim güvenliği ile ilgili olumsuz algıları bertaraf edecek kadar farklı sonuçla kazanabilmek önemli önceliğimiz. Sıkıntılar yaşasak da, farklı seçimi kazanmak istiyoruz. Altılı Masa Ataşehir bileşenleri ile yerelde uyumlu çalışmalarımız var.”

BİZİM SEÇİM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM

Altılı Masa ile koordineli olarak çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bora Yörükoğlu, basın toplantısındaki açıklamalarını, “Seçim sonucunda yeni proje çalışmalarımızda olacak. Hem Ataşehir, hem İstanbul kapsamında, hem Türkiye kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Şu anda da genel merkezden seçim kampanyamız devam ediyor. Aslında tarih belli olmasa da odaklanmış olduğumuz nokta tarihin net olarak belirlenmesi ve seçim sürecine girilmesi. Bizim seçim hazırlıklarımız tamam.” İfadeleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ