logo

Çankırılı İsmail Çataklı İçişleri Bakan Yardımcısı Oldu

Çankırılı İsmail Çataklı İçişleri Bakan Yardımcısı Oldu

Çankırı Yapraklı İlçesinden İsmail Çataklı, İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Mülkiye Müfettişi olan İsmail Çataklı çeşitli ilçelerde kaymakam olarak da görev yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakan Yardımcılıklarına Çankırı Yapraklı ilçesinden İsmail Çataklı ile birlikte Muhterem İnce, Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil ve Mehmet Ersoy’un atanması gerçekleştirildi. Atamaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İçişleri Bakanlığında bakan yardımcılığı görevlerine atama yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Aynı kararda gerçekleştirilen atamayla Dışişleri Bakanlığı’nda açık bulunan Protokol Genel Müdür Yardımcılığı’na ise Serap Ersoy getirildi. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığına, Prof. Dr. Uğur Ünal’ın Atanması Hakkında Karar da Resmi Gazete’de yayınlandı.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İSMAİL ÇATAKLI KİMDİR?

İsmail Çataklı, 1974 yılında Çankırı Yapraklı’da doğdu. Yukarıöz İlkokulu, Çankırı Atatürk İlköğretim Okulu ve Çankırı İ.H.L.’ni bitirdi. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimi Anabilim Dalında “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı Açısından Belediyelerin Durumu” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı.

1996 yılında Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 1997 yılında (8) ay süreyle dil eğitimi ve inceleme araştırma yapmak üzere İngiltere’de bulundu.

Afyon–Çobanlar Kaymakam Vekili (1998), sırasıyla Nevşehir–Acıgöl (2000-2001), Bingöl–Kiğı (2001-2003), Diyarbakır–Çermik (2003-2005) ve Sivas – Şarkışla (2005-2009) Kaymakamı olarak görev yaptı.

2009 yılında Mülkiye Müfettişi, 2010 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu.

2012 yılında (6) ay süreyle “Şiddete Uğrayan Kadınlar ve Tehdit Altındaki Kişilerin Can Güvenliğinin Sağlanması” konusunda araştırmalarda bulunmak üzere ABD’de bulundu.

2013 yılında TBMM’nde Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu’nda (6) ay süreyle Uzman olarak görev yaptı.

Uzun süre Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İsmail Çataklı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ