logo

Çankırılı Kadınlar 8 Mart’ta Ferfene’de Buluşuyor

Çankırılı Kadınlar 8 Mart’ta Ferfene’de Buluşuyor

Cankirili_kadinlar_8_mart_ferfeneÇankırılı kadınlar 8 Mart’ta hep bir araya gelip birlik ve beraberlik içinde 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyorlar. Ferfene’de Şehit Pilot Mustafa Delikanlı anılacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları ve Çankırı Palatformu Kadınlar Kolu tarafından ortaklaşa 8 Mart Kadınlar Günü’nü Çankırı kültürü ve gelenekleri arasında önemli yeri olan “ferfene”yi yeni kuşaklara tanıtıp aktarmayı amaçlayan bir etkinlik düzenliyor.

Toplantıda Konya’dai uçak kazasında hayatını kaybederek şehit olan Ilgazlı pilot Mustafa Delikanlı’nın tanıtım görselleri ile anılacak.

Örnek 2 Düğün Salonu’nunda kadınlar arasında gerçekleştirilecek Ferfene’de kadınlar yöresel ağırlıklı yiyecekler  ve  Özkan Ergün tarafından seslendirilecek yöre türküleri ile Çankırılı kadınların birlik ve dayanışmanın güçlenmesi amaçlanıyor.

8 Mart Pazar Günü 13:00 – 16:00 arasında düzenlenecek olan Ferfene Çankırı Yaren kültürü arasında önemli yer tutuyor. Ferfene, kadınlar ve erkekler arasında ayrı ayrı düzenleniyor. İş bölümü içerisinde yiyecek ve diğer ihtiyaç maddelerinin ferfeneye katılanlar tarafından ortaklaşa temin edildiği etkinliklerde döneme göre eğlenceler de yer alıyor.

davet

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ