logo

Ceza Tehdidiyle Kombi Bakımı Sahtekârlığına Dikkat!

Ceza Tehdidiyle Kombi Bakımı Sahtekârlığına Dikkat!

kombi_bakim_sahtekarlik_igdasDevlet ya da belediye adına arayıp, senelik kombi bakımını yaptırmayanların 730 lira ceza ödeyeceği tehdidi ile arayanlara itibar edilmemesi bildiriliyor.

Vatandaşı arayarak kombi bakımı için para isteyen sahtekârlara itibar etmeyin.

Satın aldıkları numaralarla vatandaşı arayıp, kombi bakım bahanesiyle para isteyen dolandırıcılara dikkat! Devlet ya da belediye adına çalıştıklarını ifade eden bu şahıslar, bakım yaptırmayan vatandaşın para cezası ödeyeceği tehdidini yapıyor. Yetkililer, “Kombi bakımı için arıyoruz, senelik bakımınızı yaptırmadıysanız acil yaptırmanız gerekiyor. Yoksa 730 lira cezai işlem başlatılacak” şeklinde konuşan bu şahıslara kulak asılmaması uyarısında bulunuyor.

Devletin ve Belediyelerin İsimlerini Kullanıyorlar

İlk başta bakımın ücretsiz olduğunu söyleyen sahtekârlar, “Herhangi bir şirketten 250 TL’ye yaptıracağınız bakımı bizden indirimli 149 TL’ye yaptırabilirsiniz” gibi sözlerle hesap numarasına para yatırılmasını talep ediyor ve akabinde eve bakıma geleceklerini söylüyor. Amaç insanları, devletin ve belediyelerin ismini kullanarak tuzağa çekmek.

187’yi arayın

Kombi bakımı yahut herhangi bir doğalgaz hizmetini 187’yi arayarak alabilirsiniz. İGDAŞ kombi bakımı için vatandaştan hiç bir ücret talep etmezken, yalnızca doğalgaz güvenliği hakkında bilgilendirme amaçlı aramalar yapıyor.

Emniyete bildirin

Aranılan numarayı emniyete bildirerek bu gibi hırsızlığın da önüne geçmiş olursunuz.

Haber: M. Taha İnci / İstanbul Ajansı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ