logo

CHP Ataşehir Pankart Krizi: İlçe Başkanı Celal Yalçın İfade Verdi

CHP Ataşehir Pankart Krizi: İlçe Başkanı Celal Yalçın İfade Verdi

Genel Merkez tarafından alındığı karar gereği Türkiye ve İstanbul geneli ile birlikte CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na asılan pankart savcılık talimatı ile indirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’na asılan pankart savcılık talimatı ile indirilen “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı pankart ile ilgili ifadeye çağrılan İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Cumhurbaşkanına Hakaretten İfademiz Alındı.” Açıklaması yaptı.

Konu ile ilgili CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından yapılan paylaşımda, Ataşehir İlçe Başkanlığı binamıza milletin buharlaşan parasının nerede Olduğunu sormak için astığımız, #128milyardolarnerede pankartının hukuksuzca indirilmemesi için İlçe Başkanımız Celal Yalçın ve yönetimdeki arkadaşlarımız nöbet tutuyor.” Denildi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından yapılan bir başka açıklamada ise; “Sormaya Devam Edeceğiz; Halkın Parası Nerede diye Halkımızın bilmesi için afişe ettiğimiz pankartı hukuksuzca kolluk kuvvetlerine indirten anlayışa karşı asla egilmeden halkın hakkını savunmaya devam edecegiz. #128MilyarDolarNerede” ifadeleri yer aldı.

SAVCILIK KARARIYLA GECE 02.00’DE SÖKÜLDÜ

CHP Ataşehir İlçe Binasına asılan ‘128 milyar dolar nerede?’ afişleri vinçle gelen emniyet güçleri tarafından gece saat 02.00’de söküldü.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal yalçın; “39 ilçede 128 milyar dolar nerede?” diye sorduklarını kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, “Merkez Bankası rezervlerinde olan 128 milyar doların hesabını veremeyenler, Korona salgınında vatandaşı, esnafı mağdur edenler, halka cevap veremeyenler, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlıklarından kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya getirip saat gece 02.00 olmasına rağmen vinçlerle pankartlarımızı sökmeye çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak, Tüm Türkiye’de sormaya devam edeceğiz. Yılmayacağız. Korkmuyoruz. Baskılar bizi hiçbir zaman yıldıramaz. Biz İstanbul örgütü olarak sormaya devam edeceğiz; bu ülkenin hazinesi, 128 milyar doları nereye, kimlere gitti?…” dedi.

İLÇE BAŞKANI CELAL YALÇIN İFADE VERDİ

Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifadesini verdiğini açıklayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, sosyal medya hesabından, “128 Milyar Dolar Nerede !!! Soruyu Sorduğumuz İçin Cumhurbaşkanına Hakaretten İfademiz Alındı. Bilmiyorlar ki Korkmuyoruz , Yılmıyoruz , Sinmiyoruz !!! Sormaya Devam Edeceğiz !!! 128 Milyar Dolar Nerede !!!” paylaşımı yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ