logo

CHP Ataşehir Uğur Mumcu’yu Andı: ‘Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi’

CHP Ataşehir Uğur Mumcu’yu Andı: ‘Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi’

Ankara’da evinin önündeki bombalı saldırıda katledilen araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 27. Ölüm yıl dönümünde CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda törenle anıldı.

Ankara’da 24 Ocak 1993’te evinin önündeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 27. Ölüm yıl dönümünde CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda Prof.Dr. Haluk Şahin’in katıldığı programla anıldı.

Novada AVM’deki Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlenen anma programına, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Prof.Dr. Haluk Şahin, Ataşehir belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP Ataşehir eski İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, CHP Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdi Açıkgül, ADD Ataşehir Şube Başkanı Oğuz Şahin ile CHP Ataşehir örgütü ve Ataşehirliler katıldı.

Programda ölüm yıldönümleri nedeniyle Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Sosyal Demokrat halkçı Parti Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan da saygı ve özlemle anıldı.

İLKELİ, TARAFSIZ GAZETECİLİĞİN SUÇ SAYILDIĞI BİR COĞRAFYA

Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm gazeteci basın şehitleri için saygı duruşu sonrası başlayan anma pt-rogramının açılışında konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Uğur Mumcu’nun 27. Yıldönümü nedeniyle birlikte olan örgütüne teşekkür ederek; “ Gazetecilik maalesef ülkemizde bedel ödenen, doğruları gerçekleri yazan insanların sıkıntılar, çileler çektiği, gerçeğin, ilkeli, tarafsız gazeteciliğin suç sayıldığı bir coğrafya haline döndük.  Bugün gazeteciler mesleğini yaparken medya patronlarının baskıları altında kalıyor. İşte 80’li, 90’lı yıllarda ilkeli tarafsız siyaset yapan gazeteciler belirli sıkıntılarla karşılaştılar. Bu sıkıntılar günümüze kadar gelmiş durumda. Abdi İpekçi’yi kaybettik. Gözaltında Metin Göktepe’yi kaybettik. Bir güvercin tedirginliğinde yaşayan Hrant Dink’i kaybettik. Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu’nu ve daha nicelerini kaybettik.” Dedi.

CESUR, İLKELİ GAZETECİLERİ SAVUNACAĞIZ

Uğur Mumcu’nun bugün faillerinin bulunmadığının altını çizen Celal Yalçın, “Uğur Mumcu 80’li 90’lı yıllarda Rabıta kitabını yazdığında bugün ülkenin geleceği durumu bizlere özetliyordu. Bizler, örgüt olarak demokrasiye, Cumhuriyet ilkelerine inanan vatandaşlar olarak bu değerlerimize sahip çıkmazsak, onları bugünlerde yâd etmezsek bu tarz konularda bizi uyaracak aydın bulamayız.  Demokrat ve sözünü esirgemeyen insanları yâd edeceğiz. Bizler cesur, ilkeli gazetecileri savunacağız. Geçmişine sahip çıkmayan toplumların kaybolacağı ilkesine önem göstererekten onların bu bağlamda yanlarında olmaya çalışacağız. Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi diyen Uğur Mumcu’yu ve bu uğurda hayatını kaybetmiş aydınlarımızı, bilge insanlarımızı saygıyla rahmetle anıyorum” diyerek

Programa konuşmacı olarak katılan Uğur Mumcu’nun yakın arkadaşı Prof. Dr. Haluk Şahin, CHP Ataşehir örgütünün Uğur Mumcu’ya sahip çıkmasının önemine vurgu yaparak yaşamından kesitler anlattı.

UĞUR MUMCU BELGELERE DAYALI İDDİALARDA BULUNDU

Haluk Şahin, bugünleri o zamandan gören yaşananların habercisi, öngörüsü ile uyarma görevini yapan Uğur Mumcu’nun araştırmacı yazarlığı dışında olayları hukuki yönden de değerlendiren ve aynı zamanda soruşturan bir kimliğe sahip olduğunu, belgelere dayalı iddialarda bulunduğunu, belgesiz hiçbir konuyu gündeme getirmediğini ifade etti.

Anma programı CHP Gençlik Kolları üyelerinin Uğur Mumcu’ya atfen seslendirdikleri eserlerden sonra İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın konuşmacı gazeteci Prof.Dr.Haluk Şahin’e çiçek takdimi ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ