logo

CHP İSTANBUL CEMAL CANPOLAT’A EMANET

CHP İSTANBUL CEMAL CANPOLAT’A EMANET

chp_istanbul_cemal_canbolatAdaylık için gerekli imzayı toplayan Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat’ın İstanbul il başkanlığı için kongredeki yarışını 323 delegenin oyunu alan Canbolat kazandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

3 adayla girilirken İkinci günde adaylık başvurusu alan divanın istediği 64 delege imzasına ulaşamayan Kadir Gökmen Öğüt yeterli imzaya ulaşamadığı için aday olamadı. İkiye düşen adaylardan Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat arasında CHP İstanbul İl Başkanlığı yarışı yaşanırken  Gökan Zeybek aldığı 290 delege oyu ile ikinci oldu.

chp_kongre (35)

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi

Kongrenin ikinci gününde Divan Başkanı Ercan Karakaş, söz almak isteyen partililere söz verdi. Adaylıkları kesinleşen Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat 1’er saate yakın kürsüde kalarak delegelere ve partililere kendilerini ve yapacakları çalışmaları anlattı.

Kongreye, TBMM Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Parti Meclisi Üyesi Burhan Şenatalar, Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Dursun Çiçek, Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nurettin Sözen ile belediye başkanları ve partililer katıldı.

chp_kongre (77)

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi

Bostancı Gösteri Merkezi’nde dün başlayan ve iki günde tamamlanan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi’nin ikinci günü delege desteğini alabilen ismin adaylıklar kesinleşti.

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi öncesi 10’a yakın isim adaylık açıklaması yapmıştı. Kongrede, adaylık için gerekli olan 64 delege imzasını Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat toplayabildi.

chp_kongre (17)

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi

DELEGE DESTEĞİ ALAMAYAN KADİR GÖKMEN ÖĞÜT ADAY OLAMADI

Yeterli imzayı toplayamadığı için aday olamayan Necdet Saraç imzalara müdahale edildiğini iddia ederken, bir başka adaylık açıklaması yapan isim olan Kadir Gökmen Öğüt’de adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığını, gerekli delege desteği sayısına ulaşamadığı için aday olamadığını açıkladı.

chp_kongre (50)

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi

chp_kongre (81)

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi

SAĞ SİYASETLE İKTİDAR OLUNAMAZ

Kongrede oylama öncesi ilk söz alan Cemal Canpolat 1989 yılında aldıkları belediye başkanlığını 1994 yılında Ak Parti iktidarına terk ettiklerini belirterek, “1994 yılından beri yürüttüğümüz politikalarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alamadığımız bir gerçek. 1994 yılından beri partinin yüzünü sağa döndüren, sağa çeviren, sağ siyaset anlayışıyla İstanbul’u, Türkiye’yi almak isteyen anlayışla İstanbul’da belediyenin alınmadığı, alınamayacağı, sağ siyaset çemberiyle İstanbul’da iktidar olunamayacağını, Türkiye’de iktidar olamayacağını, 1994’ten beri yapılan bütün politikalar ortaya koymuştur” dedi.

chp_kongre (42)

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CEMAL CANPOLAT KİMDİR?

Cemal Canpolat, 1962 yılında Malatya- Doğanşehir ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Malatya da tamamladı. Lise eğitiminden sonra Turizm ve  Otelcilik eğitimi alanında eğitim aldı. Dada sonra İstanbul’da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulundu. İlerleyen yıllarda 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı görevinde bulunmuştur.  Aynı süreç içerisinde; Sinop, Artvin ve birçok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevinde bulunmuştur. Bunun ile birlikte Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Şu anda aktif olarak Alevi Vakıfları Federasyonu  Genel Başkanlık görevini yürütmektedir.

Cemal Canpolat beş kitap yazmıştır. Bu kitaplar; Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan. Altıncı kitabı ise Sarı Saltuk üzerine yapılan detaylı çalışmalar bitmek üzeredir.

Cemal Canpolat, 1987 yılından itibaren aktif olarak kurduğu şirket ile inşaat ve turizm alanında İstanbul ve Antalya da çalışmalar yapmıştır. Antalya Beldibi’nde inşaatı devam eden bir Otel inşaatı ve Antalya – Aksu da 20.000 metrekarelik Anadolu Selçuklu mimarisi ile çalışan bir kapalı çarşı inşa etmiştir. Ayrıca İstanbul da, Bendis İnşaat bünyesinde geliştirilen Olivo Atakent Projesi (Villa ve Ticari Ünite) inşaatı devam etmektedir. İstanbul- Silivri de yabancı ortaklı geliştirilen ekolojik kent kurulması projesi devam etmektedir. Mai Enerji bünyesinde,Türkiye de jeotermal ve güneş enerjisi proje geliştirme alanında  faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu üyeliği devam etmektedir.Bunun ile birlikte İstanbul- Şamlar da sağlık alanı ilan edilen bölgede 12.000 metrekarelik alanda sağlık tesisi projesi geliştirme işi devam etmektedir. Almanya da gayrimenkul geliştirme ve turizm alanında faaliyet gösteren iki şirket ile çalışmalarını devam ettirmektedir.

chp_kongre (4)

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi

chp_kongre (7)

CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi

Cemal Canpolat Başkanlığındaki İstanbul İl Yönetim Kurulu:

chp_istanbul_il_yönetimi

CHP İSTANBUL İL YÖNETİM KURULU LİSTESİ

CHP_yedek_üye-

   KURULTAY DELEGE LİSTESİ

atasehir_kurultay-1-atasehir_kurultay-2-

chp_kongre (52)chp_kongre (53)chp_kongre (157)chp_kongre (238)

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ