logo

CHP İstanbul’un 2 İlçesinde Belediye Başkan Adayını Açıkladı

CHP İstanbul’un 2 İlçesinde Belediye Başkan Adayını Açıkladı

CHP PM kararıyla 3’ü Büyükşehir 126 seçim çevresinde kesinleşen belediye başkan adayları ile İstanbul’da 2 ilçe belediye başkana dayı da açıklandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP PM kararıyla, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 3’ü büyükşehir 9 il olmak üzere 126 seçim çevresinde kesinleşen belediye başkan adayları ile İstanbul’da 2 ilçe belediye başkana adayı da açıklandı.

AÇIKLAMA DENİZ YÜCEL’DEN

CHP Parti sözcüsü Deniz Yücel, tarafından yapılan açıklamada, “Parti Meclisi toplantımızda 160 seçim çevresinin görüşmeleri yapıldı. 35’inde ön seçim kararı alındı, 125’inde adaylar belirlendi.” İfadeleri yer aldı.

CHP Parti sözcüsü Deniz Yücel, CHP (PM) Parti Meclisi Toplantısında belirlenen 126 seçim çevresinde kesinleşen belediye başkan adayları ile önseçim kararı alınan seçim çevrelerini açıkladı.

CHP (PM) Parti Meclisi toplantısında belirlenen 126 seçim çevresinde yer alan İstanbul’un 2 ilçe belediye başkan adayını da açıkladı.

CHP Parti sözcüsü Deniz Yücel tarafından açıklanan CHP (PM) Parti Meclisi kararıyla İstanbul’un Fatih ve Pendik ilçeleri başkan CHP adayları kesinleşti.

CHP (PM) Parti Meclisi toplantısında karara bağlana İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları; CHP Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat ve CHP Pendik Belediye Başkanı Süleyman Tarık Balyalı.

CHP İstanbul ilçe adayı olarak açıklanan Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

CHP PM kararıyla Pendik Belediye Başkan Adayı olan Süleyman Tarık Balyalı İBB CHP Grup Başkanvekili, İBB ve Pendik Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapıyor.

CHP FATİH BAŞKAN ADAYI MAHİR POLAT KİMDİR?

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Mahir Polat 1976, Erzincan doğumlu sanat ve mimarlık tarihçisi, bürokrat ve siyasetçidir.  

2002 yılında İÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılında İTÜ Mimarlık Tarihi Yüksek Lisans Programı’nda eğitimine başladı. 2008 yılında YTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anabilim Dalı’nda kültür yönetimi alanında hazırladığı tezi ile lisansüstü eğitimini tamamladı. Aynı bölümde 2011-2015 yılları arasında öğretim görevlisi olarak kültürel miras mevzuatı üzerine ders verdi. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde başladığı Dinsel Kültürel Miras odaklı doktora tezini 2023 yılında tamamladı.

Görev süresi boyunca imardan sosyal yardıma; çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve emekçileri de kapsayan sosyal projelerden miras alanlarının yönetimine kadar yüzlerce projeyi hayata geçirip, İstanbul’un gelişimine büyük katkı sunan Mahir Polat, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Belediye Başkan Aday’ı oldu.

Tarihsel ve kültürel çevre koruma, müze bilimi, dinsel ve kültürel sosyal tarih, toplumsal hafıza ve mimarlık tarihi alanlarında çalışmaları olan Mahir Polat; Tarih Vakfı Mütevelli Heyeti, Europa Nostra Türkiye, Vakıf Uzmanları Derneği ve SODEV üyesidir. Müzik öğretmeni olan Binnur Polat ile evli olan Polat, bir çocuk babasıdır.

CHP PENDİK BAŞKAN ADAYI SÜLEYMAN TARIK BALYALI KİMDİR?

Süleyman Tarık Balyalı, 1973 yılında İstanbul, Pendik’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Pendik’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim Bölümü’nde tamamladı.

Pendik’te Mali Müşavir olarak kendisine ait bir bürosu bulunan Tarık Balyalı, 1995 yılında CHP’ye üye olarak siyasete girdi. 1996 yılında CHP Pendik Gençlik Kolu Başkanı, 1998 – 1999 yılları arasında da CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Görev süresi boyunca Pendik Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye ve Pendik Belediye Meclis Üyeliklerine seçilmiştir. Bu dönem içerisinde Pendik Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Üyeliği, İBB’de Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Süleyman Tarık Balyalı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ