logo

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ‘Milletin Sesi Mitingi’nde

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ‘Milletin Sesi Mitingi’nde

CHP “Milletin Sesi Mitingi”nin üçüncüsünü bugün saat 18.30’da Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Meydanı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Temsil ettikleri üretici, çiftçi ve doktorların sorunlarını dile getiren konuşmacılardan sonra kürsüye çıkan CHP lideri Kemal KılıçdaroğluBay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim, Bay Kemal sıradan bir olay değil; Bay Kemal olmak için kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın” dedi.

Halın sorunlarını kürsüden dile getirdiği, “Milletin Sesi” mitinglerinin üçüncüsü Lozan’ın yıldönümünde Balıkesir’de saat 18.30’da Kuvâ-yi Milliye Meydanı’nda gerçekleştirildi.

MİLLETİN SESİ MİTİNGİNDE VATANDAŞLAR TEK TEK KÜRSÜDE

Milletin Sesi Mitingi“nde vatandaşlar tek tek kürsüye çıkan üretici 46 yaşındaki Esma Ay, 68 yaşındaki çiftçi Ali Duman, Tıp Fakültesi mezunu 24 yaşındaki Arif Onur Poyraz sorunlarını dile getirdi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milletin Sesi temsilcileri konuşmacıları miting alanında halkın arasında takip etti.

Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Meydanı’ndaki CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını halkın arasında takip etti.

LOZAN’IN YILDÖNÜMÜNÜ BAYRAM İLAN EDECEĞİZ

“Milletin Sesi’ni dinlediniz. Bu sesi geniş kitlelere ulaştırmanın yanında Ankara’daki sağırlara da duyurmak zorundaydık.” Diye konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Balıkesir Kuvâ-yi Milliye Meydanı’nda”Milletin Sesi Mitingi”nin üçüncüsündeki konuşmasında, “Lozan’ın yıldönümünü bayram ilan edeceğiz. Bu teklifi yaparken akla karayı bir daha göreceğiz. Bu teklifi TBMM Genel Kurulu’na getirirken kimlerin vatansever olduğunu hep beraber göreceğiz. O gün TBMM’nin Genel Kurulu’nu izlemenizi isteriz. Lozan’ın ne olduğunu 7 düvele anlattık. Henüz kendi ülkemizde bazı çevrelere anlatamadık. Onu da anlatacağız.” Dedi

UYUŞTURUCU BARONLARIYLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Türkiye kanla gözyaşıyla kurulduğunu, mazlum milletlere örnek olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Devletin dini adaletse, adaleti yeniden getirmek zorundayız. Hangi görüşten olursa olsun herkes hak, hukuk, adalet diyor. Bu ülkeye hakkı, hukuku, adaleti mutlaka getireceğiz. Bize inanın. Rüşvet alan büyükelçilere de hesap soracağız. Uyuşturucu baronlarıyla mücadele edeceğiz. Uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirenlere de hesabını soracağız. Birlikte mücadele etmek zorundayız.”diye konuştu.  

DEVLETİN YAPISINDA CİDDİ BİR ÇÜRÜME VAR

Kılıçdaroğlu, “Devletin yapısında ciddi bir çürüme var. Devlette liyakat kalmadı. Devleti soyanların, devletin makamlarında görev almalarını istemiyoruz. Devlette liyakat ve adalet istiyoruz. Bizim görevimiz devleti yeniden inşa etmektir.” Şeklinde konuştu.

BAYRAMLARDA EMEKLİLERE ASGARİ ÜCRET KADAR İKİ İKRAMİYE

Bülent Ecevit’in sloganını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Ne ezilen, ne ezen insanca hakça bir düzen” getireceğiz. Emekliler, EYT’liler. Çözdüler, çözdüler; çözemediler, biz çözeceğiz. İktidarımızda bayramlarda emeklilere asgari ücret kadar iki ikramiye vereceğiz.” Dedi.

BAY KEMAL OLMAK İÇİN BÜTÜN HAYATIMI VERDİM

Kılıçdaroğlu konuşmasında, Bay Kemal olmak için bütün hayatımı verdim, Bay Kemal sıradan bir olay değil; Bay Kemal olmak için kul hakkı yemeyeceksin, adaletli olacaksın. İfadelerine yer verdi.

BİR YIL İÇİNDE, BU ÜLKEDE YURT SORUNU KALMAYACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Milletin Sesi Mitingindeki konuşmasında şu ayrıntılara yer verdi:
“Bir yıl içinde, bu ülkede yurt sorunu kalmayacak. Bir yıl içinde bitireceğiz. 20 yılda yapamadılar. Bay Kemal olmak kolay değil, söz verdin mi yapacaksın, tuttuğunu koparacaksın.”

SOYGUNU BİTİRECEĞİZ. KUL HAKKI YİYENDEN HESABINI SORACAĞIZ

“Türkiye zengin bir ülke. Acımasızca iktidar sahipleri tarafından soyulan bir ülkeyiz. Soygunu bitireceğiz. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağız. Beş yerden maaş alma devrini bitireceğiz.”

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ’Nİ KENDİ TOPRAKLARIMIZA GÖTÜRECEĞİZ

“Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Kendi toprağımızı terk ettiler. Sözüm söz; Bir hafta içinde Süleyman Şah Türbesi’ni kendi topraklarımıza götüreceğiz. Hiçbir güç bize geri adım attıramaz. Çünkü biz Kuvâ-yi Milliye’yiz. Çünkü biz CHP’yiz. CHP avukat bürolarında değil savaş meydanlarında kurulan bir partidir.”

İKTİDAR OLDUĞUMUZDA ÇİFTÇİLERİN KREDİ FAİZLERİ SIFIRLAYACAĞIZ

“İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş, çiftçilerin, ister bankalardan, ister tarım kredi kooperatiflerinden çektikleri kredi faizleri sıfırlayacağız. Rahat edecek çiftçi kardeşim. Ayrıca havza bazlı planlama yapacağız. Hiçbir çiftçinin ektiği ürün, beslediği hayvan dolayısıyla zarar etmesine asla izin vermeyeceğiz.”

BÜTÜN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VERECEĞİZ

“Bütün taşeron işçilere kadro verilmesi gerektiğini söyledim. Bir kısmını verdiler. Şu anda 128 bin taşeron işçisi kadro alamıyor. Sağlık Bakanlığı’nda var. Diğer bakanlıklarda var. Milli Eğitim Bakanlığı’nda var. Bütün taşeron işçilere sesleniyorum. İktidarımızda göreceksiniz herkes kadrolu, herkes güvenceli çalışacak. Bütün taşeron işçilere kadro vereceğiz.”

MADENLER VATANDIR. VATAN SATILMAZ

“Elbetteki madenler vatandır. Vatan satılmaz. Bunu da en iyi Bay Kemal bilir. Madenlerin ne kadar önemli olduğunu, bu sektörde çalışanların alın terlerinin ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Yeraltında madenimiz var dışarıda kömür getiriyorlar.”

SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÇÖZECEĞİZ

“Sağlıkta şiddeti çözeceğiz. Bir hastaya 5 dakikada bakacaksın diyorlar. Bunların dünyadan haberleri yok. Bunun incelemesi, araştırması, muayenesi var. Sağlıkta şiddete son vermek için hazırladığımız teklife hayır derlerse iki eliniz onların yakasında olsun.”

AFGANLI KARDEŞLERİMİZİ İRAN’A İADE EDECEĞİZ

“Afganlı kardeşlerimiz binlerce kilometreden çıkıp Türkiye’ye geliyor. Onları İran’a iade edeceğiz. Ulıuslararası anlaşmalar bu hakkı tanıyor.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ 4 AŞAMALI PLANLA ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ

Suriyeli kardeşlerimizi 4 aşamalı planla kendi ülkelerine davulla zurnayla göndereceğiz. Önce oturacağız Suriye yönetimiyle anlaşacağız. Arkasında bunların can ve mal güvenliği için gerekli önlemleri alacağız. Ulusal ve uluslararası teminatları alacağız. Onların yollarını, okullarını yapacağız. Arkasından onlara istihdam alanı yaratacağız. O bölgede Gaziantepli iş insanlarımıza ‘Açın fabrikaları, orada çalışsınlar’ diyeceğiz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ