logo

CHP Mv.FAİK TINAY; ‘SİYASETİN DİLİNDEN RAHATSIZIM’

CHP Mv.FAİK TINAY; ‘SİYASETİN DİLİNDEN RAHATSIZIM’

faik tinayTopkapı Sosyal Tesisleri’nde ÇANDEF ve Çankırı Vakfı’nın düzenlediği Çankırılıların iftarına katılan CHP Mv. Faik Tınay; “Siyasetin dilinden rahatsızım.” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) ve İstanbul Çankırı Eğitim ve Kültür Vakfı’nın İBB’nin Topkapı’daki Panorama 1453 Sosyal
Tesisleri’nde birlikte düzenlediği toplu iftar yemeğine katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Faik Tınay; ramazanların birik, beraberlik içerisinde yaşanması dileyip, son zamanlardaki siyaset dilinden rahatsızlığını dile getirerek; iktidar ve muhalefetin edep, adap içerisinde eleştiri yapması gereğinin altını çizdi.
Çankırılıların iftarına katılan CHP Mv. Faik Tınay’ın mesajı:

Allah hepimize, cümlemize birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde nice ramazanlar yaşamayı, akabinde de bayramlar yaşamayı nasip etsin. Ülkemizin, her zamandan çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Özellikle bölgemizdeki gelişmeler bizi daha çok birbirimizle kenetlenmeye itiyor. Son zamanlarda, bir genç milletvekili olarak siyasetin dilinden son derece rahatsızım.

Bütün siyasi partileri eleştiriyorum; kendi partim de, iktidar partisi de dahil olmak üzere. Bunu iftara geldiğimde insanlarla konuştuğum zaman; herkes biz siyasetçilerin dilinden, üslubundan, söylemlerinden rahatsız olduklarını görüyorum. Ben bir an önce Allah hepimize akıl, fikir versin diyorum. Çünkü, biz ne konuşursak insanlar da ona göre hareket ediyorlar. İnsanlar kamplaşıyorlar, kutuplaşıyorlar.

Bunlara hiç gerek yok. İktidar da olacak. Muhalefet de olacak. Bir birimizi eleştireceğiz ama belli edep, adap çerçevesinde olması gerekiyor. Ben bütün Çankırılı hemşerilerimizin şimdiden Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ