logo

CHP ve Kılıçdaroğlu’nu Sarsan Ölüm

CHP ve Kılıçdaroğlu’nu Sarsan Ölüm

k_kCumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca, geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede dün gece hayatını kaybetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sabah saatlerinde evinde rahatsızlanınca Dikmen Özel 29 Mayıs hastanesine kaldırılan 59 yaşındaki Şükrü Karaca, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etti.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in danışmanları arasında da yer alan, son olarak CHP lideri Kılıçdaroğlu’na danışmanlık yapan Şükrü Karaca, Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adının geçmesiyle gündeme gelmişti. Karaca’nın Aralık ayında Twitter hesabına, “Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş Ankara’ya hayırlı olsun” diye yazmış, daha sonra ise bu Tweet’ini silmişti. Karaca, bu açıklamalarının parti içinden tepkiyle karşılanması üzerine istifasını parti genel merkezine sunmuştu.

ŞÜKRÜ KARACA KİMDİR?

1956 doğumlu Şükrü Karaca Tokat-Reşadiye’nin Kabalı köyünde doğdu. Tokat Öğretmen Okulunu bitirdi. İlkokul öğretmenliği sırasında Hukuk Fakültesinde okudu. Avukatlık yaptı. 1996’dan sonraki altı yıl DYP’de danışmandı. Çiller’in hafızalarda kalan pek çok cümlesi onun kaleminden çıktı. 18 Nisan seçimlerinde, DYP’den Ankara milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Geçen yıl birkaç ay ANAP denemesi oldu. Bir şiir kitabı ve bir romanı bulunan Karaca, Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü aldı. Eşi öğretim üyesi olan KARACA’nın iki çocuğu var.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ